Internet

sve sami talenti

Banner 300

Top 20: 14 Instagrama koje vrijedi pratiti + 6 domaćih!

Piše , Objavljeno

Sigurno ste čuli za Instagram, jednostavnu mobilnu aplikaciju i društvenu mrežu za podjelu fotografija. Ali, znate li kako odvojiti žito od kukolja i koga pratiti među 100 milijuna Instagramera?

Činjenica je da se na Instagramu može naići na doista fascinantne i zanimljive fotografije, a mi smo odlučili izdvojiti 20 accountova koje vrijedi pratiti: neke zbog prizora koji oduzimaju dah, neke zbog nevjerojatne simpatičnosti, neke jer volimo lijepu hranu, a neke jer su Barack Obama. Vjerujemo kako valja baciti oko na ove opake fotke čak i ako nemate namjeru u bližoj budućnosti raditi account na servisu. Zahvalit ćete nam kasnije.

Barack Obama

obama

Barackove fotografije možda nisu posebno spektakularne, no čovjek jednostavno ne može odoljeti, a da ne provjeri kako se rola prvi crni američki predsjednik i, budimo realni, vođa čitavog svemira. Kul nam je frajer, što se može.

http://web.stagram.com/n/barackobama/

Rick Ross

Rick Ross

William Leonard Roberts II trči tu hip hop igru kao da nema sutra. Čovjek je očito magistrirao preseravanje s parama, pa ćete na njegovom Instagramu naići na divne prizore: hrpu dolara na zlatnim stvarima, jastoge, marihuanu, potkošulje od krokodilske kože, Ferrarije, jastoge, dijamantne cipele i gengsta brade. Must follow.

http://web.stagram.com/n/richforever

Elise Swopes

Elise Swopes

Elise Swopes je dvadesetdvogodišnja djevojka iz Chicaga, a  svoj rad je najbolje ukratko opisala sama: „I take photos with my iPhone and make them look really dope.“

Sve njene dosta impresivne te kreativne fotografije uhvaćene su iPhoneom i eventualno naknadno uređivane preko različitih appova. Ovaj curetak uza sve to repa, a ne može se poreći da je jako lijepa.

http://web.stagram.com/n/swopes/

Kristine Herryanto

Kristine Herryanto

Kristine, ili kako se na Instagramu simpatično nazvala poradi svoje visine – Babysmurf, djevojka je koja mnogo putuje i usputno kamerom svog iPhonea hvata krajolike, povijesne građevine te zanimljive ljude. Kul je vidjeti brojne fotografije iz različitih kultura i još jednom proklinjati svece što ne putujemo češće.

http://web.stagram.com/n/babysmurf/

Cole Rise

Cole Rise

Cole ima uistinu specifične fotografije, jako voli ležati u travi i fotografirati krajolike i životinje, sam tvrdi da su mu krave fetiš, a posjeduje i site gdje prodaje printove posebno zanimljivih fotografija (koje, doduše, nisu s Instagrama). Osim što mu fotografije razvaljuju, frajer je ujedno i pilot, tako da je dosta teško ne biti ljubomoran.

http://web.stagram.com/n/colerise

Serdar Ozturk

Serdar Ozturk

Na Instagramu korisnika pod nickom „Smećeruka“ naći ćete pretežito fotografije arhitekture i ulica Chicaga, no riječ je o fotografijama s posebnom čistoćom i nekakvim dodirom hladnoće. Fotke nam se sviđaju, malo manje nam se sviđa činjenica da gorespomenuta ljepotica Swopes liježe u njegov krevet. Ili on u njen. Nismo sigurni.

http://web.stagram.com/n/trashhand/

Dustin Vaughn-Luma

Dustin Vaughn-Luma

Fraza “Capturing the magic” ponajbole opisuje Dustinov rad. Riječ je o dizajneru čije se fotografije bave više-manje uobičajenim temama, no ipak uspijevaju izgledati drukčije. Tijekom pregledavanja nismo mogli ne zamijetiti kako čovjek ima fetiš na pčele.

http://web.stagram.com/n/dvl/

Matt Sukkar

Matt Sukkar

Mattove fotografije možda nisu fascinantne i jedinstvene poput onih od nekih Instagramera koje smo naveli, no tu problematiku rješava jednostavnom činjenicom – ima svinju za kućnog ljubimca i fotografira je u brojnim genijalnim situacijama. Matt očito voli i druge životinje, pa ćete tako naići i na skakavce u spolnom odnosu, tarantule, kornjače, ovce… Vrlo simpatično, uglavnom.

http://web.stagram.com/n/mattsukkar/

Tim McGurr 

Tim McGurr

Znate onaj efekt u crtićima kad liku od iznenađenosti vilica doslovno padne do poda i vrati se nazad. E, tako nešto se dogodilo kada smo naišli na Trinaestog Svjedoka. Riječ je o sinu popularnog američkog grafitti umjetnika Future, a već je radio na brojnim projektima s velikim tvrtkama poput Nikea. Žene vjerojatno instinktivno skidaju gaćice čim im pokaže neke od fotki. Obavezno provjeriti i web site.

http://web.stagram.com/n/13thwitness/

Tim Landis

Tim Landis

Tim jako voli putovati, a još više voli fotografirati krajolike na svojim putovanjima. Nabaciti follow ako vam tople fotografije šuma, jezera, mora, duga, zalazaka sunca, oblaka i mostova zvuče zanimljivo… Impresivno je koliko popularnih fotki (s velikim brojem lajkova, jel) tip ima. Putovat. Treba putovat. Zaključak. Još jednom.

http://web.stagram.com/n/curious2119/

Share Food

Share Food

Burgeri, govedina, kremasti kolači, školjke, sladoledi, pite, lazanje… Riječ je o pravom „food porn“ Instagramu, a brojne fotografije različitih ukusnih jela izgledaju krasno i garantiraju da će vam trbuh zakruliti unatoč činjenici da ste jeli prije 20 minuta. Idem u posjet frižideru.

http://web.stagram.com/n/share_food

Jason Peterson

Jason Peterson

Sve Jasonove fotografije imaju zanimljiv štih, posebnu atmosferu, a osim vrhunski kadriranih krajolika te arhitekture, najčešće prikazuju osobu koja usamljeno prolazi kroz svijet koji djeluje tako veliko pokraj nje. Kako se kaže – „deep shit, man“.  Ima tu materijala za zanimljivu izložbu.

http://web.stagram.com/n/jasonmpeterson/

Zak Shelhamer

Zak Shelhamer

Avanture, surfanje, snowboardanje, vožnja opakih motora, druženje s dupinima… Dok sjedite u uredu, ispijate treću kavu i radite naporni te generični osmosatni posao, bacite oko na jednostavne fotografije koje uspjevaju oduzeti dah i pokazati nam kako treba živjeti život.

http://web.stagram.com/n/zakshelhamer/

Coco Rocha

Coco Rocha

Da malo ubijemo monotoniju, evo jednog ponešto drukčijeg profila Instagramera od većine prethodnih. Coco je njujorški top model, a putem njenih fotografija dobivamo zanimljiv uvid u taj svijet. Lijepe žene je uvijek fino vidjeti, a nađe se tu i pokoja zanimljiva informacija o putovanju. Nije loše vidjeti kako bi bilo da smo, ovako lijepi kakvi jesmo, odlučili krenuti manekenskim stopama i poharati Ameriku. I Europu. I svemirove.

http://web.stagram.com/n/cocorocha/

Top 6 zanimljivih domaćih Instagramera

Perla

Perla

Iako većina to ne povjeruje isprve, ova divna djevojka uistinu se zove Perla. Iako živi i studira u Zagrebu, više vremena provodi u Srbiji ili eventualno Londonu, što ćete primijetiti i po njenim fotografijama. Koje su kul. Ozbiljno. Ne govorim to samo da mi ne naudi poradi činjenice da opet spominjem kako je stalno u Srbiji. Bacite oko.

http://web.stagram.com/n/prli/

Petar Karabatić

Petar Karabatić

Petar je u New Yorku već nekoliko mjeseci, a iako smo svi zbog toga užasno ljubomorni i mrvicu ga mrzimo, mora se priznati kako je gušt gledati fotografije njegovih dogodovština po Velikoj Jabuci. A čovjek zna uhvatiti dobru fotografiju.

http://web.stagram.com/n/nekipetar/

Bambi

Bambi

Kontroverzni iPikica odbija otkriti svoj pravi identitet na internetovima, no unatoč maski opake muškarčine, njegov Instagram nekako najbolje pokazuje kako je zapravo riječ o jednom osjećajnom biću koje, osim životinja i autoportreta, najviše voli Food Porn fotke.

http://web.stagram.com/n/ipikica

Ante Mačka

Ante Mačka

Naravno da se frajer ne prezive Mačka, zapravo se čak niti ne zove Ante, ali tako vam je to danas s tim web 2.0 klincima. Na Instagramu se nalazi niz različitih motiva koji su se Mačkinom vještom oku učinili zanimljivima, a očito su zanimljivi i nama. Inače se ne bi našao na ovoj listi, jel. Logika.

http://web.stagram.com/n/aphexhr/

Mime

Mime

Još se lome koplja oko pitanja da li je ljepši autor ovog članka ili vlasnik ovog Instagrama, a zla Remi iz Elementala je na Kaštelanskim Rock Večerima odbila odgovoriti na to pitanje uz obrazloženje „Idem ja dok se vi malo ne priberete“. To je podatak koji ste jednostavno morali znati. Provjerite kako izgleda autentični hard knock kaštelanski life.

http://web.stagram.com/n/mimetta/

Marko

Marko

Mlinka je naš omiljeni Bosanac s prebivalištem u Zagrebu, spada u onu skupinu Instagramera koji se bave grafičkim dizajnom (imamo osjećaj da ih je otprilike 80%), a voli automobile, svemir, arhitekturu te bratstvo i jedinstvo. Obavezno provjeriti poradi genijalnog serijala s Lego štrajkom mljekara.

http://web.stagram.com/n/mlinka/

TAGOVIdruštvene mreže Instagram web

Komentiraj