Internet

As u rukavu

Aside Banners

Što više društvenih mreža koristite, to ste bolji radnik

Piše , Objavljeno

Šefovi su vam vrlo vjerojatno na poslu blokirali pristup Facebook, Twitter i sličnim stranicama, no najnoviji podaci govore da su time samo smanjili vašu produktivnost. office

Radni dan je dugačak, i vrlo teško je osam sati biti fokusiran samo na posao. Zato i postoje društvene mreže, da nam barem malo pomognu u preživljavanju svog tog stresa i dosade. No šefovi najčešće nemaju razumijevanja za ovakve izlete, stoga blokiraju spomenute stranice i vraćaju nas Excel tablicama (ne ovakvima) i beskonačnim izvještajima.

No znanost i statistika su tu da im pokažu koliko su u krivu. Naime, prema najnovijim brojkama  kompanije Evolv, koja se bavi praćenjem podataka 500 najvećih američkih tvrtki, radnici koji na radnom mjestu koriste neku od društvenih mreža su produktivniji od onih koji ne koriste niti jednu. Još je neobičnije da produktivnost raste i s brojem društvenih mreža koje moderni korporativni rob koristi.

social networks

To je prvenstveno vidljivo kod poslova koji su vezani uz prodaju i direktan kontakt s potrošačima, tako da je produktivnost veća za 1.5% do 2.8%, ovisno ponovno o broju samih društvenih mreža koje se koriste. Iz ovoga se ne može izvući zaključak da je takav radnik uistinu bolji od nekoga kome je Facebook ili Twitter samo veliko gubljenje vremena, ali je pokazatelj da su ljudi koji koriste takve servise društveniji i lakše komuniciraju s drugim ljudima.

S ovakvim podacima vrlo vjerojatno nećete moći uletiti u ured direktora i reći mu da vam mora dopustiti polusatni chat s kolegama iz srednje škole, ali je dovoljno da se na pivi poslije posla možete hvaliti time da nema boljeg radnika od vas!

TAGOVIdruštvene mreže facebook produktivnost social networks twitter

Komentiraj