Internet

"Internetski Oskari"

Aside Banners

Webbyji nagradili najbolje internet sajtove

Filmovi imaju oskare, televizija Emmyje, glazba Grammyje... A internet Webbyje. Tko su najzanimljiviji dobitnici?

Piše , Objavljeno

I internet ima svoj crveni tepih. Doduše, po njemu su također hodale filmske i televizijske zvijezde poput Zooey Deschanel, Nikolaja Coster-Waldaua (Game of Thrones), Björk i… genijalnog komičara Louisa CK-a.

Nagrade se dodjeljuju u preko 70 kategorija, plus par nagrada za “posebno dostignuće”. Među njima su “hit godine” Instagram, “najbolja umjetnica” Björk te spomenuti Louis C.K., dobitnik nagrade za “osobu godine“. Facebook je dobio nagradu publike za društvene promjene, Pinterest je najbolji društveni sajt po mišljenju žirija, a publika je odabrala… Google+.

Prve nagrade podijeljene su 1996. godine, a ovo je 16. po redu. Svaka od 70-ak kategorija ima po dva dobitnika – favorita žirija i favorita publike, koji se birao u otvorenoj anketi. Punu listu dobntnika i nominiranih možete naći na službenim stranicama, a evo najzanimljivijih dobitnika (izbor žirija | izbor publike):

S druge strane… Nije suvišno napomenuti da svi nominirani te nagrađeni moraju platiti određenu cifru, što isključuje veći broj sajtova i kandidata i ne zvuči nimalo fer. Voditelji nagrade, pak tvrde da time žele da selekcijski proces ne bude ovisan o sponzorima…

TAGOVIfacebook google Instagram Louis CK Pinterest web Webbys

Komentiraj