Internet

kanali s najviše pretplatnika

Aside Banners

Oni su popularni i na YouTubeu zarađuju dobre pare

Piše , Objavljeno

Milijuni sljedbenika, tvoja faca na ekranu svakog računala u svakoj firmi, školi i staračkom domu, kinta na deviznom računu, a ne radiš ništa! Nisu snovi, to je YouTube slava

I dok većina nas odlazi na YouTube poslušati novi superhit Magazina ili Jelene Rozge (statistika ne laže!), neki korisnici (čitaj: Amerikanci) su uspjeli na njemu stvoriti prilično unosan biznis. Malo humora, prstohvat političke nekorektnosti i pozamašno “posuđivanje” iz nekoć ekskluzivnog geek teritorija su otprilike formula kako da vas prate milijuni vjernih sljedbenika. A da se zaraditi i koja kinta… Ovo su YouTube kanali s najviše pretplatnika.

10. FPSRussia

S nešto više od 2.9 milijuna pretplatnika, FPSRussia je za nokat prestigao (i gurnuo s popisa) naš omiljeni EpicMealTime. Kanal se bavi “recenzijama” raznoraznog oružja, od običnih pištolja do tenkova.
Epizode vodi Rus Dmitri Potapoff, čije ime, kao i ime samog kanala sugerira da je to klasični ruski proizvod. Ipak, sve je zapravo djelo mladog Amerikanca Kylea Lamara Myersa, kojem je ljubav prema oružju osigurala 10. mjesto ove liste.

Link: FPSRussia

9. ShaneDawsonTV

Frajer ima tek 24 godine, a po podacima od prošle godine, bio je najbolje plaćeni Youtube partner, sa zaradom od oko 400 tisuća dolara godišnje – za vas koji računate u domaćoj valuti, to je 315 somova eura.
U nešto više od 4 godine uspio je skupiti otprilike 3 milijuna sljedbenika, a na svojem glavnom kanalu (svi oni imaju barem po 2-3 kanala) se uz izraženo afektiranje bavi improvizacijom, skečevima i parodiranjem celebritya, uglavnom odjeven u različite (ženske) kostime.

Link: ShaneDawsonTV

8. CollegeHumor

http://youtu.be/j8Y2zAj9moY

Još jedni old-timeri u ovom biznisu, CollegeHumor je tvrtka nastala još 1999. godine, a svoj prvi Youtube video su okačili prije šest godina. Za sada imaju 3,1 milijun pretplatnika, s više od 1.800 video klipova, sve manje više originalni radovi grupice komičara, glumaca i pisaca. Format je jasan: ismijavanje i parodiranje aktualnih vijesti s posebnim pikom na zvijezde i “zvijezde”.

Link: CollegeHumor

7. RihannaVEVO

Vjerujemo da nije potrebno objašnjavati čiji je ovo kanal, i čime se oni bave. Ako ste se uvijek pitali šta je taj VEVO, reći ćemo da je to mreža diskografskih i medijskih kuća koje ne žele gubiti ozbiljne novce na nedozvoljenom postavljanju njihovih proizvoda na Youtube, pa su stvorili ovog monstruma koji doslovno bere milijarde. A bere ih i Rihanna, s nešto više od 3,1 milijuna pretplatnika i rekordnih (u odnosu na broj videa) gotovo tri milijarde pogleda.

Link: RihannaVEVO

6. freddiew

Freddie Wong pak na svom kanalu ima 3,75 milijuna pretplatnika, i ono je što bi mogli nazvati pravim čistokrvnim američko-azijskim super cool modernim tech geekom. Bavi se režijom, svira (premda uglavom samo Guitar Hero, ali svejedno, gitara je gitara)programira i dizajnira u 3D i okorjeli je gamer. Kad se svi ti interesi i talenti zbroje, dobije se prilično impresivan set videa koje svaki pop-kulturni junkie mora pogledati.

Link: freddiew

5. JennaMarbles

Ova zgodna plavuša ima preko 4,6 milijuna vjernih sljedbenika, od kojih ćemo sramotno šovinistički pretpostaviti da ih je 4,5 milijuna žena. Ipak, to ne znači da je Jenna nekakva praznoglava Paris Hilton wannabe glupača, nego jedna od najcjenjenijih mladih vloggerica (ekipa koja radi video-blogove) i kolumnistica u Americi. I još jednom je dokazala da su šminka i šoping jači od nogometa i pive…

Link: JennaMarbles

4.Machinima

… ali ne i od igara! Apsolutni rekorderi po broju pogleda (3,8 milijardi), ali i po broju videa (21.900), ovaj gamerski kanal je skupio nešto više od pet milijuna pretplatnika. Traileri, recenzije, gameplay video i SF serije su njihov posao, a kako bi Brad Pitt u Nemilosrdnim gadovima rekao: “…cousin, business is a boomin’!

Link: Machinima

3. SMOSH

Evo nas i u društvu velike trojke,a brončanu medalju osvajaju istinske legende i, može se slobodno reći, prve velike Youtube zvijezde, Ian i Anthony, dvojac iza kanala Smosh.
Dečki su se proslavili prije točno sedam godina (još ni punoljetni nisu bili, a Youtube je u to vrijeme imao valjda 52 videa sveukupno…) sa svojim interpretativnim plesom na temu Mortal Kombata, a danas njihov komičarski kanal broji 5,8 milijuna pretplatnika. Svaki tjedan dva nova uratka, još nekoliko kanala sa strane i vjerujemo podosta zelenjave u džepu. Nije nimalo loše….

Link: SMOSH

2. NigaHiga

Vrlo ozbiljan pretendent na prvo mjeste je ovaj havajsko-japanski 22-godišnjak, kojemu samo par tisuća sljedbenika fali do magične brojke od 6 milijuna.
Šest godina je na sceni, a uglavnom sam snima, režira, montira i glumi u svim svojim radovima, koji su, kako je i gotovo pravilo na ovoj listi, komičan pogled na svjetske aktualnosti i pop kulturu općenito. Uz svoju liniju odjeće i nekoliko kanala, te projekata s drugim Youtube zvijezdama, budućnost na televiziji i u komediji mu je zagarntirano.

Link: NigaHiga

1. RayWilliamJohnson

A prvo mjesto sa 6,1 milijun vjernih subscribera (i mjestom u Guinnessovoj knjizi rekorda) drži ovaj budalaš, čiji je EqualsThree (=3) vrlo brzo postao najpopularniji kanal na Youtubeu, te svaka epizoda broji po barem 5 milijuna pogleda.
Koncept je vrlo jednostavan: gledamo po 3 viralna videa koji su po broju pogleda, popularnosti, humoru ili šokantnosti zapela za oko =3 ekipi, a sam Ray ih komentira, uz vrlo veliku dozu političke nekorektnosti i uvijek smiješnog pretjerivanja. Ne kaže se džaba da su najjednostavnije ideje najbolje…

Link: RayWilliamJohnson

TAGOVIbiznis internet milijunaši youtube

Komentiraj