Internet

A jesi znao možda da...

Aside Banners

Zaboravi Angry Birdse, ubij vrijeme Googleovim fun factovima!

Piše , Objavljeno

Slabi smo na fun factove, gutamo ih kao da su Haribo bomboni i svemogući Google nam je olakšao pronalazak istih. Više nam ni novi logo ne izgleda toliko loše.

google-brand-logo (Custom)

Ako ste imalo kao mi, spava vam se čitav dan i onda kada dođe večer, mozak počne raditi, želite sto stvari odjednom, klikate Internetom kao da vas plaćaju po klikovima u sekundi, skrolate kroz kolekciju filmova četrdesetak minuta prije nego što odlučite kako ipak nije vrijeme za film. Brzi pogled na sat – već je tri ujutro i bojite se zaspati zbog demonskog sata.

Ako baš toliko jako ne želite u krevet, mogli biste nešto i naučiti. Ako na Googleovom homepageu utipkate “fun facts” (ili kliknite na link ako ste superlijeni i tlaka vam je tipkati) ili “I’m feeling curious”, Google će vam prezentirati jednu zabavnu činjenicu. Ako kliknete na “ask another question” (a hoćete!), dobit ćete novu činjenicu. I tako u krug do 5 ujutro. Isprobavali smo sustav tijekom radnog vremena (ne smijemo reći koliko, šefovi provjeravaju tekstove) i nijedan fun fact se nije ponovio.

Google Curious

Ovo smo pročitali i opet ćemo zaboravit

Saznali smo na kojem konceptu se temelje Power Rangersi, koliko je žena osvojilo Nobelovu nagradu i zašto su nam usne crvene. Tko zna što vas čeka iza postavljanja još jednog pitanja. Te informacije vam mogu dobro doći u različitim životnim situacijama. Zaustavi vas policija s masom droge i prostitutkama? Zaintrigirate ih za urod kakaa u južnom Peruu.
Upoznali ste krasnu djevojku i ne znate kako joj prići? Onaj s Power Rangersima možda upali. Dolaze vam majstori i niste stigli po six pack piva? Ponudite ih čašicom razgovora o prehrambenim navikama riba.

Uspjeh na kvizovima je zagarantiran.

 

TAGOVIfun fact google logo zabavne činjenice zanimljivosti znanje

Komentiraj