Internet

dokle?

Aside Banners

Zašto usluge streaming platformi postaju sve skuplje?

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Sigurno ste primijetili da su sve streaming usluge poskupile, a takav trend bi se mogao i nastaviti. Inflacija cijena nije jedini razlog tomu, ali sigurno niti to nije pomoglo.

Netflix, Hulu i Disney Plus su ove godine povećali cijenu svojih usluga, a neki i više puta. Postoje dvije opcije koje trenutno streaming platforme imaju. Mogu pokleknuti i odreći se onoga zbog čega su postale poznate — neprekinutoj lavini sadržaja, odnosno mogu uvesti reklame. Druga opcija je ona kojoj su do sada sve platforme pribjegle, a to je podizanje cijena pretplate.

Davne 2011. godine cijena Netflixove pretplate iznosila je 56 kuna. Od tada do danas cijena se samo povećavala, a korisnike su pokušali dodatno privući raznim razredima i pogodnostima koje nude ti razredi, no istina je da ako želite gledati svoje najdraže serije morate izdvojiti popriličan novac.

Kako streming servisi ulažu sve veći novac u izgradnju i proširenje svog kataloga njihovu zaradu više ne mogu pokriti novi pretplatnici pa se sve lomi na onima koji već imaju pretplatu i voljni su pregristi svako iduće povećanje.

Dok postoje oni koji opravdano povećavaju cijene, čini se kako ima i onih drugih, koji to rade samo jer — mogu. Tako se Paramountov financijski direktor izlanuo da je u planu podizanje i njihovih cijena, iako se njihovi filmovi vrte na raznim platformama. Ovdje je očito riječ o čistoj pohlepi jer je Paramount prepoznao mogućnost dodatne zarade.

Čini se kako su korisnici ovdje u situaciji u kojoj će svakako izgubiti. Ako želite gledati najnovije serije i filmove o kojima svi pričaju morati će te plaćati ove suludo visoke cifre za streaming servise. Eh gdje su dobri stari dani videoteka?

TAGOVIcijene Filmovi Netflix serije streaming servis