Auto & Tech

Aside Banners

E, ima ‘iPed’ za 600 kuna

Tko zna kada će iPad u tako lijepu i tako našu, ali čemu nestrpljenje? Evo, kineska braća nude iPed za 105 dolara. A ima i bonus feature - radi

Piše , Objavljeno

Očekivano, dok traje planetarna jagma za novim gadgetom Steva Jobsa koji se u Europi može nabaviti u svega nekoliko zemalja, Kinezi su skucali orijentalni fake za one kratkog strpljenja i još kraćeg džepa. iPed đira 600-MHz RockChip procesor i radi na googleovom Androidu, u 1,5 verziji. što tome fali, zvuči kao pravi hakerski aksesoar.

Ok, da ne puknemo od entuzijazma – kineski iPed je nešto (puno) sporiji, barata s 128 Mb RAM-a, ekran rezolucije 800×400 piksela skromno je u odnosu na iPadovih 1024×768, i ima 16GB prostora za pohranu podataka, ali ne zaboravimo na cjenovnu razliku od kojih 400 zelembaća.
Unatoč svemu, kritičari se slažu da je riječ o najuspješnijem knock-off-u dosada. Daleko naprednijem od recimo KenSingTon-ovog ‘Chintenda’ Wii, gomile svijetloplave plastike s jednom pločicom sklopa.

Kinezi postaju sve bolji i sve brži. Za cener godina kupit će Apple i iPad će postati tek ogoljena verzija moćnog iPeda.

TAGOVIiPad kina kopije

Komentiraj