Auto & Tech

Aside Banners

Novi iPhone i loš krimić

Vijest o novoj generaciji iPhonea zatalasala je web, stranica Gizmodo koja je napravila review zabilježila je skoro 2,5 miliuna pregleda u nekoliko sati. Zaplet je loš, ali spravica vrhunska

Piše , Objavljeno

novi iphone?

novi iphone?

Ukratko, novi iPhone je navodno popušio Appleov zaposlenik. Ostavljenog u bircuzu u Redwood Cityju našao ga je neki xy pa postao fotke na Engaget. Nedugo poslije vrućeg gadgeta se dokopao Gizmodo koji piše prvi review, a sve na foru nismo ziher, ali detalji upućuju da je riječ o novom Appleovom modelu. Telefon je tako brutalno očito novi iPhone da se pitamo je li riječ o lošem izbjegavanju eventualnih sudskih tužbi za očitu krađu i iznošenje poslovnih tajni pod ‘nismo znali’ ili je sve skupa medijsko napumpavanje prešutno dirigirano voljom Stevea Jobsa. U najnovijem naletu tračeva vezanih za pronađeni prototip, čitamo da je Gizmodo zapravo platio 10.000 dolara neimenovanom Appleovcu za telefon.

Na kraju krajeva, koga briga. Ako je nasljednik iPhonea 3G iole vrijedan pažnje onda je to zbog karakteristika ne zbog nedorađenog špijunskog zapleta kojeg bi se posramila i indijska kopija Jamesa Bonda. Nego, ukratko, što je novoga u Appleovom pametnom telefonu bez konkurencije? Prvo, prednja kamera za video pozive. Zatim, poboljšana kamera otpozadi – leće su znatno veće nego kod 3GS modela. Tu je i flash kojeg su mnogi zazivali u svojim najznojnijim snovima. Stvarčica će osim standarde SIM kartice koristiti Micro-SIM, baš kao i iPad. Poboljšan je i display. Riječ je vjerovatno o 960×640 rezoluciji koja je već najavljivana.

Dodan je pomoćni mikrofon za smanjenje okolnog šuma (noise cancellation), gumbi za uključivanje, mute i glasnoću su u metaliku. Također, ovi potonji su odvojeni. Od ostalih promjena navodi se 16 posto veća baterija, 3 grama dodatne težine, četvrtastiji dizajn i manji promjer, tako da će vam – citiramo reviewera sa Gizmoda – pružiti ugodniji osjećaj u džepu.
Novi iPhone je vjerojatno tempiran za ovu godinu jer izgleda potpuno završeno, a kako će se završiti špijunska trakavica izgubljeno-nađeno, pogađamo napamet – nikom ništa. Eventualno bi mogao nagrabusiti čovjek iz kompanije koji je odigrao iJudu i izdao novu Jobsovu igračku za 10 somova. No to je tek jedna od verzija Appleovog evanđelja. O čemu god da se na kraju radilo – ukraden, pronađen, prodan – radosna vijest nam je pred vratima: iPhone 4G/HD.

TAGOVIapple iPhone

Komentiraj