Auto & Tech

Aside Banners

iPhone kileri

Proizvođači mobitela, oni kojima je to zaista osnovni posao, odlučili su odgovoriti na Appleov izazov i ponuditi nam telefone s impresivnim karakteristikama.

Piše , Objavljeno

Proizvođači mobitela, oni kojima je to zaista osnovni posao, odlučili su odgovoriti na Appleov izazov i ponuditi nam telefone s impresivnim karakteristikama. I dok iPhonemanija jenjava, a na tržištu se pojavljue sve više pametnih telefona s istim ili sličnim funkcionalnostima. Neki su bolji, neki brži, neki jeftiniji a neki i skuplji. Ima ih s većim kamerama, boljim tipkovnicama, drmajućih, elegantnih… ma svakakvih, a svima im je zajednička karakteristika – tu su da unište iPhone.

Nokia N95

Volimo ga!

Volimo ga!

Ljubimac redakcije (za sada samo virtualni) je ovaj fanstastični Nokijin adut u utrci. Već ga proglašavamo pobjednikom, glavnim igračem među telefonima… zapravo, ovo i nije telefon, ovo je ručno računalo!

Specifikacije su impresivne, pa ajmo redom:
GPS ako ste se izgubili u šumi, kamerica od pet megapikslova s optikom čike Carla Zeissa koja omogućava i snimanje filmića DVD kvalitete i njihovo gledanje na telki putem TV izlaza, ima wireless pristup (čuvajte se nezaštićeni connection pointevi:)), naravno HSDPA i EDGE, Symbian OS omogućava instalaciju ogromnog broja aplikacija (da, i igrica), proširivost memorije putem Micro SD kartica, Maps aplikacija s navigacijom, preglednik dokumenata, web browser… i gomila drugih stvarčica. For a je i Two-Way Slider koji otvoren na jednu stranu otkriva tipkovnicu, a na drugu tipke za upravljanje multimedijom.

Cijena:oko 600 ojra, papreno! Odmah započeti s štednjom.

Samsung Ultra Smart F700

Nova samsungova bebica zaista obećava! Juzer interfejs realiziran je u Flashu (bazirana na Windows Mobile-u), također ima touchscreen, ali i puno QWERTY (ili kod nas QWERTZ) tipkovnicu skrivenu ispod slajedra. Pet megabajtna kamerica obećava odlične fotkice a EDGE, GPRS, UMTS i HSDPA kompatibilnost omogućuje brže surfanje, do 7,2 Mb/s. Tu je i VGA kamerica, podržava Micro SD kartice, USB, ima fini HTML browser…

Cijena:očekuje se prilično paprena cijena (negdje oko 600 ojra) ali gotovo da se isplati.

Sony Ericsson W960i

mali mi je al' je tanak!

mali mi je al’ je tanak!

Nevelik i tanak, očite multimedijske nastrojenosti, ovaj telefončić obraća se mlađoj publici. Glazba mu je mila, pa ima FM radio, stereo bluetooth, i 8GB flash memorije (8000 pjesama, kažu, ali ako je u pitanju mp3 bude ih puno manje). Fotić s osrednjih (Nokia nas razmazila) 3,2 megapiksela. Podržava Wi-Fi i 3G povezivost.
Njime se može upravljati na dodir osjetljivim ekranom prstićima ili stajlusom, ali tu je i klasična, sasvim fina, tipkovnica.
Posebna fora jest da glazbene datoteke možete “šaltati” mahanjem s lijeva nadesno (ili obrnuto), a u shuffle mod možete ga (doslovce) baciti ako ga protresete.

Cijena:Nemamo pojma, izlazi tek krajem godine pa ga stignete staviti na božićnu listu želja.

LG Prada phone

ne smijemo reći što zaista mislimo

ne smijemo reći što zaista mislimo

Fešn mobać kakvog ne možete nabaviti “prek Zabe”. Prada (pitajte cure) i LG udružili su umove i osmislili ultimativni šminkerski (stajliš) telefon. Također ima touchscreen i jeftilen 2MP kameru, plejer koji može reproducirati gomilu digitalnih glazbenih formata, jednako dobar video plejer.
Manji je i lakši od iPhonea (koji nije?), a ima jednak problem s 3G povezivanjem, bolje reći – nema ga.
Ono što ga zaista baca na kraj kolone jest nedostatak Wi-Fi povezivanja. Memorija se nadograđuje Micro SD karticama, a pogoni ga Windows Mobile sustav.

Cijena:oko 600 eurića u vašem dućanu, nešto manje kod šanera. Ne isplati se.

TAGOVIiPhone lg mobitel n95 nokia prada samsung sony ericsson

Komentiraj