Auto & Tech

Luksuz na dva kotača

Aside Banners

Jaguar XF i XK dobili su tretman uljepšavanja

Jaguar je 'ušminkao' dva svoja modela i predstavio ih svijetu na newyorkškom Auto Showu. Jaguar XF i XK sportski coupé osvježeni su vizualno i tehnički.

Piše , Objavljeno

Jaguar XF

Jaguar XF 2012

Jaguar XF 2012

Redizajnirani XF izgledom prednjeg i stražnjeg kraja podsjećat će na Jaguar XJ, a najveće promjene nalaze se ispod haube. Zahvaljujući inovativnoj Stop/Start tehnologiji, koja gasi automobil čim se zaustavi, novi će XF odlikovati smanjena potrošnja i emisija CO2. Model AJ-i4D imat će potrošnju goriva od svega 5,4 litre na 100 kilometara, pa će i vlasnici Jaguara moći manje brinuti zbog cijena benzina.

Jaguar XFR 2012

Jaguar XFR 2012

Naravno, Jaguar ne bi bio to što jest, kada veliki naglasak ne bi bio stavljen na dizajn i opremljenost. Novi XF donosi nove alu naplatke, nove boje, osvježenu unutrašnjost, a kupci će moći odabrati moćni sustav ozvučenja Bowers & Wilkins snage 1200 W.

XF odmah je prepoznat kao prava Jaguar limuzina. Snažan je i elegantan s naslijeđenim sportskim duhom u dizajnu. Za posljednju inačicu malo smo unaprijedili i poboljšali performanse kako bi model XF učinili vizualno najdinamičnijim vozilom u klasi.” Ian Callum, Direktor dizajna, Jaguar Cars.

Jaguar XK

Jaguar XK kabriolet 2012

Jaguar XK kabriolet 2012


Jaguar je predstavio izgled XK coupéa i kabrioleta, te redizajniranog XKR modela. Redizajnirani su prednji i zadnji kraj modela XK, prednja svijetla su tanja i opremljena novom inteligentnom LED tehnologijom, a prednja ovalna rešetka dobila je kromirani obrub.

Novi XKR-S najsnažniji je cestovni automobil u Jaguarovoj ponudi. Zahvaljujući izmjenama ispod haube, snaga i okretni moment povećani su na 500 PS i 680 Nm, pa XKR-S sada ubrzava do 100 kilometara na sat za svega 4,4 sekunde, a tvornički postavljeno ograničenje ne dozvoljava mu da razvije brzinu veću od 300 kilometara na sat. Kao da to nije dovoljno!

Jaguar XKR 2012

Jaguar XKR 2012


XKR-S utjelovljuje sve ono što jedan Jaguar mora biti; pouzdan, precizan i uzbudljiv, kako u vožnji prema kući tako i na stazi Nürburgring. Odaziv je maksimalno povećan kako bi automobil bio bolje povezan s vozačem i kako bi vozač osjetio kako on zakreće, upravlja, staje i kreće.” Mike Cross, Glavni inženjer odjela za konstruiranje vozila.

TAGOVIauto automobili dizajnI Jaguar

Komentiraj