Auto & Tech

Aside Banners

Pile koje je vozio

Pravi frajeri voze prave pile, a najveći frajer vozi najveće pile? Ne, najveći frajer vozi najbolje pile! Tko je on? Bond, James Bond, a evo i njegovih pila.

Piše , Objavljeno

Pravi frajeri voze prave pile, a najveći frajer vozi najveće pile? Ne, najveći frajer vozi najbolje pile! Tko je on? Bond, James Bond, a evo i njegovih pila.

Omiljeni tajni agent Njezina Visočanstva pojavio se u 21 igranom filmu, popio bogznakoliko protresenih matrinija, razbio cijelu gomilu bed gajsa, zalegao je s pedesetak ljepotica i na svemu tome mu skidamo kapu! Ali ono na čemu mu zaista zavidimo nije njegova dozvola za ubijanje, nisu to niti kul gadgeti koje mu priprema Q. Pile, prijatelju, pile su mu mrak!

Gotovo je nemoguće pobrojati sve automobile koji se pojavljuju u Bondovim filmovima, zato evo tek izbora naših omiljenih pet komada.

Aston Martin DB5

U različitim varijantama i godištima, ovaj je britanski ponos u ulozi Bondove pile nastupio u četiri filma:Goldfinger, Thunderball, GoldenEye, Tomorrow Never Dies i Casino Royale. Za potrebe snimanja Goldfingera korišten je izvorni prototip i jedan od prvih serijskih mu kolega. Za potrebe promocije filma napravljena su još dva primjerka od kojih je jedan nedavno prodan za dva milijuna dolara. Posebna vještina:pucaljke u prednjoj maski, izbacivanje suvozačeva sjedala

Aston Martin V12 Vanquish

Ok, očita je autorova slabost prema Aston Martinima. Vanquish je nastupio u Die Another Day (namjerno izbjegavamo glupave domaće prijevode naziva filmova). Bondu je na pomoć služilo 460 konjskih snaga i brzina od 306 kilometara na sat. Posebna vještina:nestajanje, odnosno “nevidljivost”.

Lotus Esprit

Roger Moore dobro se provodio u ovom automobilu koji je uz uobičajene Q-eve fore mogao i zaroniti pod vodu i glumiti podmornicu. Iako nije bio posebno brz niti omiljen, u naš izbor ulazi upravo zbog svojih podvodnovoznih karakteristika. Posebna vještina:projektili zemlja – zrak.

Ford Mustang Mach 1

Iako nije bio Bondov službeni automobil, u Dimonds Are Forever Machom 1 umakao je progoniteljima, Lasvegaškoj policiji. Budući da je Mustang mokri san redakcije, i on se nalazi u ovom izboru.

Toyota 2000GT

Ovaj predivni, mali kabriolet Bond zapravo nije vozio, zapravo, uopće se ne radi o kabrioletu. Budući da je Connery ipak prilično visok čo’ek, na probnim je snimanjima jako blesavo izgledao dok je glavom strugao po unutrašnjekm dijelu krova, pa je odlučeno da Toyota samo glumi kabriolet.

Krov je odrezan s dva automobila koja su korištena za potrebe snimanja, a vozila ga je Bodnova japanska veza Aki, odnosno kaskaderi s perikama, budući da glumica nije znala voziti auto.

TAGOVI007 aston martin auti film james bond lotus mustang toyota

Komentiraj