Auto & Tech

Java je noćna mora

Aside Banners

Java Plug-In napokon odlazi u povijest i neće nam nimalo nedostajati

Piše , Objavljeno

Nakon 20 godina terora, napokon je odlučeno kako Java čini daleko više štete nego koristi, pa će u idućih nekoliko tjedana biti i službeno pokopana!

java

Mnogih stvari u životu nam se teško odreći, ali ima i onih primjera za koje jedva čekamo da ih zakopamo duboko u prošlost. Jedan od njih je svakako i Java, programska platforma i jezik koji se već 20 godina koristi u kreiranju web sadržaja, a mi krajnji korisnici smo ga itekako dobro upoznali kroz grozni Java Plug-In, dodatak bez kojeg je život na internetu donedavno bio gotovo nezamisliv i ravan prolasku onih jezivih devet krugova pakla. Osim što je terorizirao stalnim nadogradnjama i bio baziran na arhaičnoj tehnologiji, ovaj je programčić značio i opasnu prijetnju za sigurnost bilo kojeg računalnog sustava, toliko da je predstavljao otvorena vrata bilo kojem malo vještijem provalniku.

Još je prije nekoliko mjesec većina velikih imena u svijetu interneta i internet pretražnika odlučila stati na kraj ovoj pošasti i prekinuti bilo kakvu podršku ovom plug-inu, tako da je Java ostala na suhom. Bez vjetra u leđa od strane Chromea, Firefoxa i Microsoft Edga jednostavno nije imalo smisla nastaviti dalje, pa je vlasnik Jave Oracle odlučio zauvijek iskopčati aparate ovoj platformi i ostaviti ju da polagano umre. Tako ćemo ga trpiti još neko vrijeme dok Oracle ne presloži stvari tako da Java postane nepotrebna, a dati će i vremena onoj šačici ljudi kojima će ova pošast uistinu nedostajati. Mi svakako nismo među tom ekipom, a jedino čemu se sada možemo nadati jest da će ista sudbina snaći i Adobe, McAfee i slične idiotarije!

TAGOVIalat java noćna mora oracle program programiranje računala softver tehnologija

Komentiraj