Auto & Tech

Istina je jeziva

Aside Banners

Jeziva serija fotografija pokazuje što znači biti ovisan o mobitelu

Piše , Objavljeno

Ovisnost o mobitelima, smartphonima i tabletima svakako postaje sve zabrinjavajuća, a ovaj je umjetnik pronašao savršeni način da to i pokaže.

mobitel 1Vidjeti nekoga tko hoda po cesti, vozi se tramvajem ili sjedi na kavi bez nekakvog elektroničkog uređaja u rukama je postalo gotovo nemoguće, a ovisnost o mobitelima, smartphonima i tabletima izrasta u vrlo ozbiljan problem kojim se bavi sve više stručnjaka. Izgleda kako kao vrsta jednostavno ne možemo zamisliti život bez stalnog spoja s internetom, chatovima, društvenim mrežama, mobilnim igricama i drugim trinčarijama, a ponekad se čini kako nas ti maleni komadići tehnologije doslovno uvlače u neki nerealni svijet te nas pretvaraju u bezumne zombije. Upravo je to pomislio i francuski umjetnik Antoine Geiger, čija serija fotografija SUR-FAKE možda najbolje ilustrira razmjere te ovisnosti.

mobitel 2 mobitel 10 mobitel 9 mobitel 8 mobitel 7 mobitel 6 mobitel 5 mobitel 4 mobitel 3

Manipuliranjem fotografija ljudi koji gledaju u ekrane svojih smartphona, tableta i fotoaparata, on je uspio dobiti dojam doslovnog uvlačenja naših lica u uređaje te distanciranje pojedinaca iz okvira realnog svijeta, koji nastavlja dalje i bez njih. Njegova je poruka, dakako, kako trebamo uživati u trenucima, a ne proživljavati naš život fokusirani na te zamamne ekrane. Je li već prekasno da se othrvamo tim novonastalim porivima?

TAGOVIantoine geiger fotografije jezivo mobitel ovisnost smartphone tablet tehnologija

Komentiraj