Auto & Tech

Skupa igračka

Aside Banners

Kako Apple misli zaraditi brdo love na zlatnim satovima koji će već iduće godine biti zastarjeli

Piše , Objavljeno

Appleova ofenziva na tržište pametnih satova samo što nije počela, a tehnološki se div sprema ponuditi ponešto za svaki tip korisnika. Za prljavo bogate je tu, naravno, zlatna verzija!

appleVeć smo pisali o tome kako Apple namjerava (namjerno ili slučajno) poremetiti odnose na globalnoj ekonomskoj sceni kupovinom trećine godišnje proizvodnje zlata i izbacivanjem čak milijun svojih zlatnih Apple Watch Edition pametnih satova mjesečno, a na nedavnoj je velikoj konferenciji njihov gazda Tim Cook napokon objavio i koliko će sve to koštati krajnjeg korisnika. Cijena ove skupocjene ćukice tako će se kretati od 10 tisuća dolara (oko 70-ak tisuća kuna) pa sve do 17 tisuća dolara, ovisno o kakvom se modelu radi.

apple 1

Osim činjenice da će u sebi imati impresivnih 62,2 grama zlata, ovaj se pametni sat po svojoj tehnologiji uopće neće razlikovati od običnih rođaka koje ćete moći kupiti za par stotina dolara, a osim očite funkcije statusnog simbola i bogatstva, ne vidimo razlog zašto bi itko kupio ovaj bizarni gadget. Apple je ionako poznat po tome što svake godine izbacuje nove modele svojih uređaja prilikom čega oni stari postaju totalni škart (barem u očima fanova), a nije baš pametno lupati neku veliku lovu u spravicu koja će vjerojatno biti puna softverskih bugova, loših aplikacija i pokusnog hardveraja. A da ne pričamo o tome kako je svatko tko nosi Apple Watch Edition instant meta za brzu i laganu pljačku. Ako već imate 10 soma dolara za baciti na digitalnu vuru, izbor kvalitetnih i finih analognih satova je i više nego dovoljan. Barem do neke tamo treće ili četvrte edicije, kada ćemo znati je li Apple uspio pohvatati sve konce!

TAGOVIapple apple watch apple watch edition zlatni apple sat zlatni sat zlato

Komentiraj