Auto & Tech

Aside Banners

Kako napraviti backup SMS poruka na Androidu

Piše , Objavljeno

Ako ste se našli u situaciji da vam je zatrebala neka stara, već obrisana SMS poruka, bit ćete zadovoljni time što sada i za to postoji rješenje u obliku aplikacija za backup SMS-ova koje možete instalirati i zaboraviti da su tamo sve dok vam ne zatrebaju.

1. SMS Backup+

SMS Backup+ malena je i besplatna aplikacija dostupna u Google Play dućanu aplikacija. Nakon instalacije, tražit će vas spajanje na vaš Google račun jer će se poruke spremati u za to stvorenu oznaku SMS na vaš Gmail račun. Ime oznake, naravno, možete i promijeniti. Uz SMS i MMS poruke, moguće je spremati i WhatsApp poruke, a po izboru i povijest poziva.

Povezivanje s Google računom ima više prednosti: backup na Gmail znači da u slučaju kvara telefona i dalje imate sve svoje poruke, a lako ih je i vratiti natrag na telefon. S obzirom da je moguće odrediti ime mape u koju se poruke spremaju, moguće je spajanje više uređaja na isti račun, a bez miješanja poruka (recimo u slučaju privatnog i službenog mobitela). Tako su nam poruke uvijek dostupne i lako pretražive neovisno o tome imamo li uz sebe uređaj na kojem je poruka originalno primljena ili ne.

2. SMS Backup & Restore

sms-backupZa razliku od SMS Backupa+ koji sve radi online i izravno na Google, SMS Backup & Restore poruke prvo sprema u lokalnu .xml datoteku na vaš uređaj, a potom ih po želji može poslati na neku e-mail adresu ili spremiti online u Google Drive ili Dropbox.

Backupiranje u lokalnu datoteku donosi neke zgodne funkcije kao izlistavanje, pretraživanje i pregledavanje spremljenih poruka neovisno o tome imate li pristup internetu. Također, moguće je odrediti koji se razgovori spremaju i backupove raditi svaki put u novu datoteku što dopušta puno više kontrole i organizacije u odnosu na Backup+ koji sve sprema na jedno mjesto.

Sve opcije za konfiguraciju ovih aplikacija su opcije jasne i više su stvar vlastitih preferenci korisnika nego toga da se nešto može napraviti ispravno ili pogrešno. Ovisno o njima, između ove dvije aplikacije, svako će lako odabrati onu koja mu najbolje odgovara.

TAGOVIandroid backup evo kako gmail sms

Komentiraj