Auto & Tech

Hackerska pljačka

Aside Banners

Kako su hackeri ukrali 45 milijuna dolara u samo dva dana

Piše , Objavljeno

Svako malo čujete o tome kako je grupa hackera ukrala poveće količine novca, ali nitko da vam objasni kako to točno funkcionira? Ova infografika pokazuje cijeli taj proces!

SONY DSC

U današnje, digitalno doba, pomalo je blesavo upadati u banku naoružan kalašnjikovom i s maskom preko lica, prijeteći zaposlenicima da ti daju ono malo siće što drže u poslovnici. Em je vrlo opasno za vaš, ali i za živote drugih, em je na kraju krajeva neisplativo, pošto je danas 98% novca u digitalnom obliku. Stoga, ako baš želite orobiti banku (što nikako ne preporučamo, nije to baš zdravo), bolje vam je da naučite hackirati i učinite to kao gospodin, nekoliko tisuća kilometara dalje od vaše mete, iz udobnosti svoje stolice.

Tako je skupina međunarodnih hackera i lopova 12. prosinca 2012. i 19. veljače 2013. ukrala ukupno 45 milijuna dolara s preko 5.000 bankomata diljem svijeta. Vlasti su uspjele uloviti devetero osumnjičenika, ali vjeruje se da je to samo vrh sante, te da se ostatak ekipe i dalje skriva po bespućima deep weba.

No, kako su uspjeli izvesti taj kompleksni pothvat? Sljedeća infografika objasniti će cijeli put ovih modernih pljačkaša, od jednostavnog hackiranja u sustav banke do skrivanja tragova.

hackeri

TAGOVIbanke hacker hackeri internet pljačka

Komentiraj