Auto & Tech

Aside Banners

Kanabis: sirotinja puši, bogati isparavaju

Kako se mic po mic bližimo sveopćoj legalizaciji marihuane u medicinske svrhe, evo super tema: i boglati plaču, ali ne puše. Koriste 'Vaporizer'

Piše , Objavljeno

volcano vaporizer

volcano vaporizer

Kao što možete nabadati šniclu plastičnim ali i srebrnim beštekom tako i travuljagu možete pučki zarolati i pripaliti, kao i udisati u obliku čistog plina bez trunke dima. Za to će vam trebati ‘Volcano Vaporizer‘. Košta oko četiri soma kuna i svjedoči o vašem istančanom elitnom ukusu kada je riječ o potrošnji narkotika.

Student na MIT se sjetio negdje 2000. godine kako bi se otkos vaše omiljenog bilja zapravo mogao konzumirati bez pripaljivanja, čistim vrućim zrakom koji će izbaciti THC iz vaše droge u vrećicu koja ima otvor za udisanje, ali bez sagorijevanja, tako da ne morate brinuti hoće li vam soba bazditi po dekadenciji ukoliko vam netko nenadano bane na vrata. Ideja nije bila pretjerano nova.
Vaporizatori, nazovimo ih tako, postoje na tržištu od ranih devedesetih no nisu bili pretjerano user-friendly. Ideju američkog studenta preuzela je kompanija Storz & Bickel i proizvela ‘Volcano Vaporizer’, stvarčicu koja je plinificirala što god ste stavili u nju, no, dakako, zna se što ste stavili.

uh, kolki joj je vaporizator!

uh, kolki joj je vaporizator!

Cijena je do danas solidno pala no još je uvijek dovoljno visoka da odijeli gurmane od studentske sirotinje, a vlasnici se hvale i činjenicom kako, osim čistog okolnog zraka, ne udišu i ugljični monoksid i karcinogene tvari koji se stvaraju sagorijevanjem. Dakle, potpuno zdravo, organski, Sakoman više ne bi riječ rekao.

Problem sa vaporizatorima je što se amateri previše nasaugaju i posljedično se slože na prvi slobodni krevet. Naime, sve prolazi lagano i bez iskašljavanja, a i efekt je puno jači. Neki ga uspoređuju sa kolačima od kanabisa čiji učinak traje dulje od standarnog pljugerskog.

Komičar i TV faca Bill Maher (nedavno je tražio Boga, valjda je to nekako povezano) je možda najzaslužniji za promociju puritanskog trošenja THC-a kada je javno izjavio ‘I don’t smoke, I vaporize’. S druge strane, što će to ekipi koja ima 4000 kuna za zdrobit na prosvijećeno snifanje lakih droga kad ih mogu zarolat i nazdravit nosicama nečim žešćim.

TAGOVIdroga marihuana thc

Komentiraj