Auto & Tech

too much?

Aside Banners

Kao da Appleove Airpods Max slušalice nisu dovoljno skupe, sad su dobile suludo skupu verziju

Piše , Objavljeno

“Apple je skup” je kao da kažeš “nebo je plavo” ili “papa je katolik”. Ne niječemo inovativne ideje koje se svakih par generacija pojave s novim uređajima te ih onda svi kopiraju, ali cijena… Nije nešto što odgovara našem džepu.

Bili obožavatelji načete jabuke ili ne, vjerujemo da ste naletjeli na vijest da je sredinom prošlog mjeseca izašao novi uređaj iz njihove kuće, a to su AirPods Max naglavne slušalice. Njihova preporučena maloprodajna cijena je 549 američkih dolara, što bi trebala biti oko 3.370 kuna.

Ne želimo uopće guglati nama dostupnu hrvatsku cijenu jer vjerujemo da možemo dodati dosta kuna na sve to.

Obična verzija Airpods Max slušalica je sama po sebi poprilično skupa, a onda dođu Rusi koji to odvedu na nekakvu suludu razinu.

Nova verzija na sebi ima pravo zlato te krokodilovu kožu. Rest in peace, Kroki! Tu verziju slušalica nije napravio nitko drugi nego Caviar – ruski brend koji je poznat po luksuznim verzijama već ionako skupih proizvoda. Naravno, oni sebe nikada ne bi opisali kao što smo mi te koriste mnogo otmjenije obrazloženje za svoj rad, ali realno – to su, što su.

Za kraju, dođimo do informacije koja sve zanima. Koliko koštaju zlatno-krokodilske slušalice koje su napravili Rusi? Koliko treba odvojiti za ovaj “vrhunac” tehnologije?

Odgovor je 108.000 američkih dolara odnosno preko 660.000 kuna. Dakle, čitavo bogatstvo odnosno nekakav od potresa siguran stančić u Zagrebu bez parkirnog mjesta.

Možda se malo šalimo za stan, ali možda i ne. Znamo što bismo napravili kada bismo dobili ove unikatne-samo-su-jedne-takve-na-svijetu slušalice. Prodali ih za duplo veću cijenu nekoj razmaženoj djeci bogataša s Instagrama.

I onda kupili stan od 30 kvadrata u Zagrebu ili dvorac u Donjem Miholjcu.

TAGOVIapple caviar luksuz slušalice