Auto & Tech

Kickstarter za Kickstarted

Aside Banners

Kickstarted: dokumentarac o crowdfunding revoluciji

Piše , Objavljeno

Crowdfunding je na mala vrata ušao u svijet kapitalizma i vrlo brzo se pokazao kao prava mala revolucija. Dužni smo mu barem jedan pošteni dokumentarac.

kickstarted

O Kickstarteru, Indiegogou i sličnim platformama mogli ste često čitati na našim stranicama, jer, budimo iskreni, oni su najzanimljivije što nam je trgovina i ekonomija dala zadnjih par sto godina. Crowdfunding je omogućio svakome tko ima kvalitetnu ideju da dođe do potrebnog novca za njezino ostvarenje, a i nama je, običnim smrtnicima, dao neku ulogu u cijelom tom procesu. Premda će se 10$ izgubiti u masi, ipak se čovjek osjeća bolje kada vidi da ih je dao nekome za nešto što vrijedi.

Zato ne bi bilo loše dati koji dinar i ekipi koja radi dokumentarni film Kickstarted, čiji profil možete pogledati ovdje. Oni su potreban novac za film o crowdfunding fenomenu odlučili skupiti upravo crowdfundingom, što je zapravo i jedini pravi način da se ovako nešto izvede. Usput će u film ukomponirati i svoju priču (cijeli put od nastanka ideje, stvaranja profila i skupljanja priloga), ali neće se vrtjeti samo oko nje. Ekipa će pratiti i druge uspješne projeke, te će nam pokazati taj neobični svijet kroz likove poput Zack Braffova i Lise Fetterman, koji su uspjeli ostvariti svoj cilj.

Promo video dokumentarca Kickstarted:

Film se snima već skoro godinu dana, a za njegovo završavanje potrebno je skupiti 85.000 dolara. Za sada im ne ide baš bajno, i samo čudo bi moglo pomoći da u preostalih sedam dana skupe dovoljno lovuše. Ako vas svrbi 1.500 dolara, možete ih dati ovoj ekipi, te se time pojaviti u filmu kao jedan od ljudi koje intervjuiraju. Za 10.000 dolara ćete si pak kupiti titulu izvršnog producenta, zato, vadite kartice i peglaj!

TAGOVIcrowdfunding indiegogo kickstarted kickstarter

Komentiraj