Auto & Tech

Aside Banners

Kineske kopije mobitela: 100% fejk za 10% cijene!

Prošla su vremena Dolce&Bagana džozli, Mike tenki i Lakosta majica... sad se traži tech roba s kojim samoglasnikom manjka.

Piše , Objavljeno

I tako, razmišlja pametan čovjek, zašto dati nekoliko somova kuna za iPhone krcat mogućnostima koje nikada neće koristiti, kada za par stotina može nabaviti kineski HiPhone, mobitel koji izgleda ko’ pravi kada ga u birtiji staviš na stol, centimetar daleko od ključeva spimpanog Golfa.

Na svu sreću spomenutog “pametnog čovjeka”, Kinezi imaju prilično neopterećen pristup registriranim brendovima, trademarkovima, i drugim glupostima zbog kojih se na zapadu lupaju milijunske tužbe, kako se već pokazalo u našem tekstu o kineskim kopijama automobila.
Uglavnom, sve što truli kapitalizam može smisliti i prodati, mogu i Kinezi – i to jeftinije. Pa pogledajmo što se na Istoku nudi na tržištu mobitela.

DISKLEJMER:Naravno, nikako vam ne preporučujemo nabavku ovih telefona, osim ako ne volite jeftilen elektroniku, osjećaš “šrkip-škrip” plastike pod prstima i eksplodirajuće baterije.

HiPone

HiPone

HiPone

Za svega 189 američanskih dolara, ovaj 99 postotni iPhone klon može biti vaš! Bez pretplate, bez ugovora, bez jebe…

Ako još razmišljate o tome treba li ga nabaviti, Kinezi su se potrudili zadiviti nas specifikacijama:zaslon osjetljiv na dodir, dual SIM, MMS, MP3, MP4, Bluetooth, rotacija slike, tu je Apple logo, a dobiješ i dvije (!) baterije… Doduše, nema podršku za Wi-Fi ili 3G, ali naši stari pričali su nam da surfanje na GPRS-u šuta dupe!

Link >>

Nokla N97

Nokla N97

Nokla N97

Nokia N97 mobitel je kojeg bi svatko poželio, ali nije loše imati na umu i neke alternative, primjerice Noklu N97.

Tu je zaslon osjetljiv na dodir rezolucije 240 x 400 piksela, slider tipkovnica, dual SIM i kamera od nevjerojatnih 0,3 megapiksela i spoznaja da ćete u surfanju webom moći uživati putem GPRS mreže. Ali budimo realni, što bi vi za 160 dolara? Jednu Kineskinju da vam zapakiraju u kutiju!?

Link >>

NokiPhone N3000i

NokiPhone N3000i

NokiPhone N3000i

Evo još jednog takmaca koji zabija čavle u lijes finskog telekomunikacijskog diva, usput dobrano načevši i trulu jabuku. NokiPhone N3000i svoje nejako tijelo oblikovao je prema dvostrukom slider kućištu Nokije N96, dok je unutra utrpan iPhone OS ripoff.

Evo što NokiPhone nudi: 3,2 inča širok QVGA zaslon, dvostruki SIM (Nagradno pitanje:zašto svi kineski mobiteli imaju dual SIM i dvije baterije?), kameru od 2 megapiksela (na kutiji zapravo piše “5 mega pixel“, što je kineski izraz za “2 megapiksela”), memorijsku karticu od 256 kB, i retro osjećaj surfanja na GPRS-u. Sve to za svega 130 dolara.

Link >>

Motorola AVRA

Motorola AVRA

Motorola AVRA

Motorola AURA luksuzan je mobitel napravljen od 700 dijelova, ima kućište od nehrđajućeg čelika, švicarski mehanizam za rotaciju zaslona, i košta oko 11 tisuća kuna.

Motorola AVRA (definitivno) nije luksuzan mobitel, ima plastično kućište s “metalnom bojom”, kineski mehanizam i košta oko tisuću kuna. Doduše, ima DVIJE BATERIJE od kojih će svaka izdržati 4 sata razgovora (evo razloga zašto pakiraju dvije baterije), 1,3 megapikselnu kameru i podršku za GPRS.

Link >>

TAGOVI123 HiPone kina kineske kopije kopije mobitel Motorola AVRA NokiPhone N3000i Nokla N97

Komentiraj