Auto & Tech

duoklingon

Aside Banners

Klingonski na Duolingu – geekovi došli na svoje!

Piše , Objavljeno

Ako si geek i imaš Android ili iOS, dobri ljudi iz Duolinga imaju sjajne vijesti za tebe. Ako i dalje iz nekog razloga imaš vjere u Windows Phone onda ti nažalost ni oni ne
mogu pomoći.

Dugoočekivana verzija klingonskog jezika još uvijek je u beta fazi, ali možete početi učiti odmah, a na vama je da odaberete intenzitet kojim želite postati tečni govornik i naborati lice, ovisno o entuzijazmu i eventualnom predznanju jezika. Tako je primjerice preporučena dnevna doza za noobove koji bi neobavezno bacili oko svega 5 minuta, dok će vjerojatno većina Star Trek die hard fanova izabrati verziju od 20 minuta tečaja ovog izmišljenog jezika. Ukoliko označite da klingonski već poznajete od ranije čeka vas testiranje pa razmislite želite li se brukati i u kolikoj mjeri.

Lista čekanja od čak 170 000 korisnika tako je napokon došla na svoje, a novi jezik u Duolingo bazi razveselit će i sve ostale Trekkieje, koji su samo mjesec dana nakon finalne epizode Star Trek: Discoveryja dobili novi poklon. Ovakvi jezični eksperimenti na Duolingo aplikaciji nisu posve neuobičajeni, već ranije su fanovi Game of Thrones serijala imali prilike učiti High Valyrian, a šuškalo se i o uvođenju Dothraki jezika.

Nema više izgovora. Mobitele u ruke i čekaju vas vježbe iz gramatike, vokabulara, spajanja teksta s fotografijama, kao i učenje uobičajenih klingonskih fraza.

Vježbajte i vidimo se na jesenskim rokovima. Qapla’ batlh je!

 

Autor: Bruno Pušić

TAGOVIduolingo geek klingonski jezik star trek trekkie

Komentiraj