Auto & Tech

Pokaži ga!

Aside Banners

Korisnici iPhone uređaja napokon dobivaju priželjkivani “srednjak” emoji

Piše , Objavljeno

Iako danas imamo emojije svih oblika, boja i vrsta, jedan od najbitnijih i najsvrsishodnijih je dugo vremena nedostajao iOS paleti. Ajde, neka su i oni napokon odlučili pokazati srednji prst!

apple 2Pokazati nekome srednji prst je vjerojatno najbolji i najlakši način za iskazati cijeli niz različitih emocija, uglavnom onih negativne vrste, pa je shodno tome postao svojevrsni kulturološki fenomen. Bilo da se radi o iskazivanju nezadovoljstva nečijim vozačkim sposobnostima ili pokazivanju pravih osjećaja prijatelju koji ti je upravo obznanio kako je pojeo zadnju vrećicu čipsa koju si čuvao za onu “posebnu priliku”, srednjak govori više od tisuću riječi. Naravno kako je i u modernim oblicima komunikacije srednji prst nezamjenjiva gesta, a iz nekog razloga (oni kažu tehničke prirode, ali nije baš neka znanost ukucati tri linije koda) su u Appleu odbijali staviti ovaj emoji u svoju ogromnu bazu. Napokon, i toj je muci došao kraj!

emoji

S novom softverskom nadogradnjom iOS-a u verziji 9.1 korisnici iPhone uređaja sada imaju priliku poslati prekrasno stilizirani srednjak koji savršeno paše uz neobavezno ćaskanje ili zajebanciju, ali dobro dođe i kada želite nekome reći da vas ostavi na miru. Na nadogradnju ćemo morati pričekati još par tjedana, ali veseli kako netko u toj multinacionalnoj kompaniji s prihodima od nekoliko stotina milijardi dolara misli i na nas male ljude koje uveseljavaju ovakve male stvari…

TAGOVIapple emoji iOS iPhone prosto srednjak srednji prst

Komentiraj