Auto & Tech

Google View predstavlja nove mogućnosti

Aside Banners

Složite vlastite virtualne šetnje na Google Views servisu

Piše , Objavljeno

Google je korisnicima svog Views servisa omogućio spajanje više pojedinačnih foto-sfera u mrežu, po kojoj se moguće kretati kao po Street Viewu. Idesh! je provjerio kako to funkcionira.

google view

Iako mogućnost da se trenutna lokacija fotografira u punih 360 stupnjeva i objavi na internetu postoji već neko vrijeme, sve su te lokacije bile ‘otoci’, te su stajale same za sebe. Novitet iz Googleova Views servisa donosi nam opcije za spajanje vlastitih lokacija u svojevrsni street view po kojemu se korisnici mogu prošetati. Demonstraciju, koja izgleda opako dobro, možete pogledati ovdje.

google view

Nažalost, nemate li Google Nexus ili neki drugi uređaj sa takozvanim stock Androidom, vaša kamera možda neće podržavati slikanje foto-sfera pa ćete na internetu morati pronaći paket aplikacije i instalirati ga ručno, što će vas ostaviti s dvije kamere i dvije galerije. Alternativno, Google nudi uputstva kako možete sklopiti foto-sferu od fotografija slikanih običnom kamerom ili fotoaparatom.

Hrvatska (a i ostatak naše regije) nije dovoljno kvalitetno zastupljena na Google Viewsu

Hrvatska (a i ostatak naše regije) nije dovoljno kvalitetno zastupljena na Google Viewsu

Samo slikanje foto-sfere putem preporučene Android 4.2 kamere vrlo je jednostavno i potrebno je samo slijediti upute na ekranu, a i povezivanje istih u mrežu moguće je ostvariti opuštenim klikanjem. Zato preporučamo svima koji vole fotografirati i dijeliti svoje fotografije da se okušaju i u ovoj disciplini, te malo popune trenutno siromašno stanje Hrvatske na Google Viewsima.

TAGOVIandroid foto-sfere google google nexus google view maps servis

Komentiraj