Auto & Tech

Aside Banners

Kul LED ručni satovi

U vrijeme kada je točno �vrijeme� svedostupno, pomalo zaboravljamo na dobre stare ručne satove. Danas su satovi poput gadgeta, od njih tražimo sve više.

Piše , Objavljeno

U vrijeme kada je točno “vrijeme” svedostupno, pomalo zaboravljamo na dobre stare ručne satove. Danas su satovi poput gadgeta, od njih tražimo sve više. Idu i oni za koje vam trebaju uputstva.

Dizajnerska kuća Sea Hope stvara najneobičnije ručne satove i pritom se za pokazivanje vremena ne koristi kazaljkama, nego uglavnom LED diodama. Njihovi satovi izgledaju čudo, obično pitanje “Stari, koliko je sati?” uz njihove se egzotične ćuke pretvara u niz zbunjeno / oduševljenih pogleda. Njihovi su uratci sve samo ne obični satovi.

Prvi model nije imao ledice

Prvi model nije imao ledice

Ekipa japanskih dizajnera na čelu s Yasushi Kimurom predvodi rastuću industriju dizajnerskih satova nove vrste. On je ovaj posao započeo još ’97. godine dok je radio u Londonu kada je naišao na ručni sat u obliku gitare. Tadašnja osnovna ideja živa je do danas – raditi satove koji nemaju kazaljke. Ideja je to koja je osvojila svijet, pa je mala tvrtka iz Yokohame danas globalno prisutna. Iako trednovi na tržištu ručnih satova nisu tako dinamični kao oni u svijetu mode, Yasushi kaže kako se ipak mijenjaju i oni uvijek pokušavaju odgovoriti novim modelima.

The scope - inspiriran sf filmom

The scope – inspiriran sf filmom

Yasushi kaže da ga u neobičnom dizajnu inspiriraju “obične” stvari. – “Stalno razmišljam o svakodnevno prisutnim stvarima i o tome kako ih pretvoriti u interaktivne satove. Ponekad, inspiriraju me mobiteli, ponekad filmovi ili reklame. Primjerice, model Scope inspiriran je SF filmom kojeg sam gledao.”

Ovi satovi imaju nekoliko stvari koje im idu u korist, a ona koja se odnosi na točno prikazivanje vremena, vjerojatno je zadnja na popisu. Prva stvar:svijetle! Ljudi su oduvjek fascinirani stvarčicama koje svjetlucaju, i bez obzira na to što smo u 21. stoljeću, i na to što sve oko nas ima nekakave treptajuće lampice, LED lampice i dalje izazivaju “Wow!” efekt.

Druga stvar: individualnost. Ovi satovi zaista su nešto posebno i taj osjećaj pružaju svojim ponosnim vlasnicima. Sat mi je kul – i ja sam kul, jel?

Treća stvar: inovativnost. U prilično monoton svijet ručnih satova, ovi primjerci unose dašak svježine. Yasushi kaže kako uvijek nastoje iskoristiti nove tehnologije.

Četvrta stvar: dizajn! Izgledaju tako čudno, a ponovno tako dobro.

TAGOVIled sat

Komentiraj