Auto & Tech

Aside Banners

Lambo na kvadrat

Ogroman V12 motor obujma 6.5 litara koji raspolaže sa ergelom od 650 lipicanera. Kada se ti konji oslobode osigurana vam je VIP ulaznica u deveti krug pakla.

Piše , Objavljeno

Lamborghini Reventón je auto koji ide, košta i izgleda kao borbeni avion, a bez obzira na to koliko odvratno bogati bili jednako ga je teško posjedovati jer će se proizvesti u samo dvadeset komada.

Košta milijun ojra plus naravno porez i drugi nameti. Ime je, kao i ostali Lamborghiniji, dobio po jednom od poznatih borbenih bikova koji su obilježili prošlost. Naime bik imenom Reventón poznat je po tome što je 1943. ubio toreadora Felixa Guzmana.

Osim što plaćate ekskluzivu posjedovanja jednog od njih 20, dobivate još štošta. Prvenstveno jedinstven dizajn a zatim tehnologiju Formule 1 među kojom je i upotreba ultra laganih i čvrstih ugljičnih vlakana korištenih za izradu automobila.

Luksuznu unutrašnjost nećemo ni spominjati, a kao šećer na kraju tu je ogroman V12 motor obujma 6.5 litara koji raspolaže sa ergelom od 650 lipicanera. Kada se ti konji oslobode osigurana vam je VIP ulaznica u deveti krug pakla. Poželjno je rezervirati i termin kod kiropraktičara jer okretni moment od 650 Nm čini čuda a među ostalim potjera ovog Lamba do stotke za samo 3.8 sekundi. Maksimalna brzina od preko 340 km/h također zaslužuje rispekt.

TAGOVIlamborghini

Komentiraj