Auto & Tech

Hoverboard - pokušaj 294.

Aside Banners

Lexus je napokon objavio snimke svog revolucionarnog hoverboarda i bolje im je da nisu fake!

Piše , Objavljeno

Hoverboardi su jedan od onih gadgeta kojima nas prcaju već godinama, ali možda je napokon netko sjeo za stol, smislio nešto genijalno i na svijet donio pravu stvar!

lexusProšle su nas godine šaljivčine s Funny Or Die pošteno nasamarile svojim lažnim hoverboardom HUVr-om, a moramo priznati kako se još uvijek nismo oporavili od te traume. Na trenutak pomisliti kako ćemo uskoro lebdjeti po ulicama, preskakati pijance na cesti i raditi backflipove bez da uopće dodirujemo tlo tinjala je u nama prekratko, ali smo se brzo morali vratiti u okrutnu stvarnost… stvarnost u kojoj pravi hoverboard ne postoji, a sve što smo vidjeli u Povratku u budućnost predstavlja laž!

Lexus Hoverboard – promo:

Ipak, neki su očigledno slušali što ljudi žele vidjeti, pa su prionuli poslu i stvarno krenuli raditi tu prokletu lebdeću dasku. Tko je dokle došao ne znamo, ali Lexus je jedino koji se usudio pokazati svoj prototip… i stvarno funckionira! Zove se SLIDE, a evo što o njemu piše na službenoj stranici: “Stvaranje SLIDE-a je zahtjevalo preinaku temeljnih tehnologija i otkrivanje pravih tehničkih inovacija. Od spajanja maglev tehnologije s daskom do pronalaska prave kombinacije supervodiča, magneta i tekućeg dušika – svaki je korak tjerao ekipu da pomiče granice dostupne tehnologije.

Lexus Hoverboard – The Story:

Lexus Hoverboard – demonstracija:

Dakle, jasno je kako ovo čudo funkcionira na magnetno-levitacijskom (maglev) principu što nije neko iznenađenje, ali je svakako prava stvar ako su inženjeri uspjeli skužiti kako takvu tehnologiju sabiti u relativno malenu lebdjelicu i učiniti ju potpuno uporabljivom. Ekipa iz Lexusa je izbacila i promo video koji pokazuje neke od mogućnosti SLIDE-a te oslikava pozadinu iza njegova stvaranja, pa uživajte. Mi ćemo lagano u banku da vidimo kakve su nam kreditne mogućnosti, jer ovo čudo sigurno neće biti jeftino!

TAGOVIhoverboard koncept lebdjelica let lexus povratak u budućnost prijevozno sredstvo tehnologija

Komentiraj