Auto & Tech

Bolje od stvarnosti

Aside Banners

Microsoftov hologramski igraći sustav oduševljava i najavljuje budućnost gejmanja

Piše , Objavljeno

Iako je još debelo u fazi koncepta i realno nije ni blizu onome što je pokazano u promo videu, Microsoftov HoLoLens sustav nam daje viziju budućnosti u kakvoj bismo voljeli živjeti!

hololensNa holograme, holografe, holodekove i ostala holo čudesa smo nabrijani još od Star Warsa i Star Treka, ali u stvarnosti nismo baš vidjeli nekakve bitnije pomake. Ajde dobro, ono s hologramskim Tupacom je bilo poprilično fora, ali gledati i uistinu sudjelovati u nečemu su dva sasvim različita pojma. Microsoft je zato odlučio krenuti korak dalje pa su na svojoj velikoj godišnjoj konferenciji predstavili HoLoLens, revolucionarnu tehnologiju koja prva na svijetu nudi takozvanu pomiješanu realnost. Ovo čudo nosi radni naziv Project X-Ray, a evo kako izgleda u jako uljepšanoj stvarnosti.

Project X-Ray – promo:

Sudeći po reakcijama prisutnih novinara i nas samih, možemo reći kako Microsoft ima jako dobar adut u rukavu i nešto što bi uistinu moglo promijeniti budućnost igranja igrica, ali i naći primjenu u nizu drugih područja. Ipak, valja napomenuti da, koliko god ovaj demo izgledao dobro, i dalje stoji kao malo ušminkaniji prototip i daleko je od prave i ugodne stvarne primjene. Zato Microsoft nudi svakom zainteresiranom developeru HoLoLens set za 3 000 dolara, koji bi ovi onda koristili za razvoj sadržaja, unaprijeđenje samog uređaja i rješavanje nekih od vjerojatno milijun bugova koje ima. Ne znamo za vas, ali nama ovo miriši na nešto jaaaako dobro!

TAGOVIgejmanje hologram hololens igrice microsoft proširena stvarnost

Komentiraj