Auto & Tech

Još jedan pozdrav IE-u

Aside Banners

Microsoft je i službeno napustio Internet Explorer, vrijeme je da to učini i ostatak čovječanstva

Piše , Objavljeno

Nije da se to nije znalo već mjesecima, ali pomalo je tužno vidjeti kako legendarno smeće od Internet Explorera ostaje prepušteno samo sebi da umre u mukama…

microsoftAko se iz nekog razloga još uvijek služite Internet Explorerom (sentiment, nepoznavanje tehnologije, ludost…), sada bi bilo vrijeme da to uistinu prestanete, a čak i sam Microsoft to vrlo jasno sugerira. Kako drugačije protumačiti činjenicu kako su i službeno napustili projekt koji obuhvaća pretražnike u verzijama Internet Explorer 8, 9 i 10 te ih ostavili jadne da skončaju bez ikakve brige. To zapravo znači kako će korisnici i dalje moći koristiti ove pretražnike, ali od idućeg tjedna više neće biti zakrpa, ispravaka bugova i sigurnosnog ažuriranja za ove verzije, što će ih ostaviti ranjivima na cijeli niz napada, rušenja sustava i sličnih ljepota koje su ionako morile ovu liniju Microsoftovih programa.

Iako je postojala opcija da potpuno sruše sve svoje Internet Explorer sustave, u Microsoftu su se odlučili kako to ipak nije pametan potez s obzirom da ovaj pretražnik i dalje koriste stotine milijuna korisnika koji ne znaju ili ne žele znati za bolje, koliko god opća javnost i stručnjaci upozoravali o kakvom se smeću radi. Kako bi barem ublažili tranziciju, iz Microsofta sugeriraju da korisnici prijeđu na Internet Explorer 11 ili se prebace na Windows 10 i “uživaju” u novom Microsoft Edgeu. Možda nije najsretnije rješenje, ali biti na Internet Exploreru 8 bez podrške ikakve službe… e to je već ozbiljno igranje vatrom!

TAGOVIedge internet explorer microsoft podrška pretražnik windows

Komentiraj