Mobiteli

Aside Banners

Appleov godišnji event najavio…Olovku??? I novu boju iPhonea, novi iPhone i iPad Pro

Piše , Objavljeno

Apple je jučer održao event na kojemu je predstavljeno iznenađujuće mnogo “noviteta”. Zašto pod navodnicima? Jer neke stvari uopće nisu nove.

iPhone 6S i 6S Plus

Znali smo da će novi iPhone biti predstavljen, također smo očekivali oznaku S uz brojku 6 jer Apple oduvijek teži elementu “poznatosti”. “S” verzije su inače potpuno jednake svojim prethodnicima, ali ove godine su napravili iznimku. Ono što nismo očekivali je nova boja iPhonea pod nazivom “rose gold” koja će nesumnjivo postati hit.

Ružičasta zlatna? Ne bismo se žalili da nam padne u krilo. (izvor fotke: Apple)

Ružičasta zlatna? Ne bismo se žalili da nam padne u krilo. (izvor fotke: Apple)

Jedan od noviteta je također 3D Touch – opcija kojom manipulirate sustavom ovisno o tome koliko snažno stisnete ekran. Ne morate se bojati, ekran je čvrst i 3D Touch će  unaprijediti vašu interakciju s mobilnim ljubimcem. Samo 3D Touch je dovoljan razlog da nabavite novi iPhone 6S ili 6s Plus, ali i bolja kamera i sveukupno bolji smartphone. Ako ipak niste spremni iskeširati sav taj novac, možete jednostavno nadograditi svoj postojeći iPhone na S verziju.

Apple iPad Pro

Mashableov autor Pete Pachal je izjavio kako su tableti velikog ekrana odlični za produktivnost i svakodnevno konzumiranje multimedijalnih sadržaja te kako iPad Pro nije stvorio novu kategorija već da je to ideja započeta s Microsoftovim Surface tabletima.

COfYEfQWcAADcA4

Surface je ismijavan kada je izašao sa pametnim coverom za tablet koji u sebi ima ugrađenu tipkovnicu. E pa pogodite što? Apple ima smartcover koji u sebi ima ugrađenu tipkovnicu, a prosječni (i detaljno neinformirani) Apple fanovi misle da je to jabučna inovacija.

No iPad Pro je ipak malo drukčiji od Microsoftova Surface Pro 3 tableta koji dolazi s vrhunskim Pentiumovim procesorima i3, i5 i i7. iPad Pro se i dalje fokusira na mobilna iskustva, a ima i prekrasni Retina zaslon nad kojim ćete sliniti danima.

Steve Jobs je svojevremeno izjavio “Kome treba stylus? Imate ih, odložite ih i izgubite ih. Fuj”, ali ovaj “novi” Apple je jučer predstavio i Apple Pencil – zapravo stylus koji će vam olakšati umjetničke kreacije na iPad Pro-u. Čak ćete moći nasloniti i dlan na tablet i on će prepoznati vaš dlan te ga neće uvrstiti kao veliku masnu mrlju na vašem remek-djelu.

Apple Pencil je 99 dolara, funkcionira samo s najvećim od najvećih – Pro verzijom iPada i ekipa iz kreativne industrije će uživati u korištenju oba proizvoda.

iPad Pro od 32 GB će vas istresti iz gaća za 799 dolara, tipkovnica za dodatnih 169 dolara i eto – čarobna olovka za 99 dolara. Za te novce možete uzeti i Microsoft Surface Pro 3 i nećete pogriješiti, vaš izbor ovisi samo o kampu u koji pripadate.

Ostalo

Apple je predstavio i novi Apple TV koji predstavlja “budućnost gledanja televizije”.

Najvažnija novost kod Apple TV-a je Siri daljinski upravljač kojim ćete moći glasovno pretraživati svoju kolekciju, na daljinskom upravljaču se nalazi i stakleni touchpad koji će vam biti koristan u interakciji sa sustavom, a na Apple TV ćete moći dodavati različite nove aplikacije, pa čak i jednostavnije igre koje će razveseliti i vas i najmlađe.

Također: novi emojiji! Weeeeeeeeeeee…

U verziji 9.1 iOS-a ćemo dobiti taco, burrito, jednoroga, trkaći automobil pa čak i srednji prst. Vrijeme će pokazati hoće li jednorog zamijeniti patlidžana u kontekstu sextinga.

I kao zaključak – veličanstvena Siri.

TAGOVIapple iPad iPhone microsoft Siri smartphone

Komentiraj