Mobiteli

Aside Banners

CES report (3) – mobiteli

U nastavku pregleda novotarija s CES-a donosimo vam najzanimljivije mobitele.

Piše , Objavljeno

Motorola predstavila Z10 i ROKR Z8

Zvijezda Motorolinog štanda je model Z10, koji nakon ovoga predstavljanja konačno kreće u prodaju. No puno zanimljivije je izgledao novi član ROKR serije Z8, kojim se Motorola namjerava suprotstaviti SonyEricssonovoj Walkman seriji. Ovaj ultratanki telefončić je u mogućnosti jednostavnim odabirom potpuno promijeniti svoje lice i od telefona postati media player s podrškom za većinu postojećih audio i video formata.

SonyEricsson

SonyEricsson također nije štedio na novim modelima među kojima će svatko moći pronaći nešto za sebe, no o njima je kod nas već bilo riječi, pa ovdje možete provjeriti o čemu se točno radi.

Samsung predstavio SGH-i620, SGH-i780, SGH-G800 i SGH-i450

Mobiteli koje je predstavio Samsung su jedan do drugoga high-end uređaji i teško je odlučiti koji je zanimljiviji. SGH-i620 i SGH-i780 sadrže pune QWERTY tipkovnice, o SGH-G800 već smo pisali, ali najdojmiljiviji među njima je ipak dual-slider SGH-i450 kojega Samsung predstavlja kao glazbeni telefon, a izradu zvučnog sistema za njega su povjerili Bang & Olufsenu. Po dizajnu neodoljivo podsjeća na Nokiu N95 pa je možda baš zbog toga pokupio i naše simpatije.

Nokia N95 8GB na američkom tržištu

Nokia je kao glavnu vijest imala predstavljanje N95 8GB prilagođenoga za američko tržište i kao ekskluzivu su ponudili mogućnost kupnje limitirane crvene serije ovoga mobitela koja će biti dostupna samo u USA. Nokia je ovdje predstavila i već dobro poznate i već priznate modele kao što su E61i, N810, 5310 i 5610 XpressMusic.

LG nije ponudio ništa novo

LG se na CES-u pojavio kako bi predstavio desetak modela od kojih niti jedan nije ekskluzivno predstavljen baš ovom prilikom, već se radi o nedavno pristiglim modelima koje je LG ovdje došao dodatno reklamirati. Jedina pažnje vrijedna novotarija (što se mobilne telefonije tiče) na njihovu štandu je bio mobitel sat, koji je još u fazi prototipa, pa ni sve funkcije nisu još poznate. Ovaj uređaj izgleda u najmanju ruku simpatično, ali zato jako nepraktično. No uvjerite se i sami…

Ostalo s CES-a:

CES Report 1 – Digitalni televizori >>

CES Report 2 – računala i oprema >>

CES Report 4 – foto industrija >>

CES Report 5 – audio >>

CES Report 6 – gadgeti >>

TAGOVIces lg mobitel motorola nokia samsung sony ericsson

Komentiraj