Mobiteli

Obećanje ludom radovanje

Aside Banners

Facebook predstavio ‘Home’ set aplikacija

Piše , Objavljeno

Dugo se u medijima nagađalo što će to točno Facebook predstaviti na sinoćnjoj konferenciji u Menlo Parku, ali smo umjestno novog smartphonea ili operativnog sustava dobili samo malo opširniju aplikaciju.

facebook home

Revolucionarni proizvodi, oni koji imaju ono što treba za promijeniti cijeli svijet, dolaze vrlo rijetko, a Facebookov novi set aplikacija nazvan Home zasigurno nije jedan od njih (koliko nas god u to pokušali uvjeriti). Home je zapravo skupina integriranih aplikacija za Android operativne sustave, čije srce čini duboko ukopani Facebook. Što to u praksi znači?

Kada se jednom nađe na vašem smartphoneu, Home će postati centar tog uređaja (svojevrsna početna st(r)anica), koji će cijelo vrijeme biti povezan s Facebookom u stvarnom vremenu i automatski obnavljati news feed, imati će znatno olakšanu mogućnost komunikacije s drugim korisnicima i raznobojne notifikacije i vidljive profile vaših prijatelja (Chat Heads). I to je otprilike to: dobili smo mobilni Facebook, koji se ponaša kao parazit na smartphone uređajima i pretvara ga u veliku platformu za tu društvenu mrežu, koja bi vam mogla koristiti jedino ako doslovno živite na njoj.

facebook home
“Revolucionarni” Chat Heads

Mark Zuckerberg je na predstavljanju pokušao cijeli ovaj sustav učiniti grandioznijim rečenicama poput: “Gradimo nešto mnogo dublje od obične aplikacije.”, ali čak i najveći optimisti i ljubitelji ovog društvenomrežnog diva ne vjeruju da će doći do nekog većeg pomaka, a kamoli revolucije, u načinu korištenja mobitela. Jednostavnije chatanje i raznobojni profili definitivno nisu dovoljni da nas zadive.

Facebook Home promotivni video:

Home se može instalirati na ograničen broj mobitela pod Android sustavima počevši od 12. travnja (s vremenom će postati dostupan za sve uređaje), a predstavljen je i HTC First smartphone uređaj, kojem je jedina posebnost to što dolazi s instaliranim Home sustavom (i ekskluzivno za AT&T operatera). Sve u svemu, puno buke nizašto.

TAGOVIandroid facebook Home Mark Zuckerberg

Komentiraj