Mobiteli

Banner 300

Garmin-Asus Nuvifone M20

Garmin je svojedobno najavio izlazak svojeg pametnog telefona Nuvifone, a nedavno je sklopio savez s Asusuom. Iz te suradnje izlazi Garmin-Asus Nuvifone M20.

Piše , Objavljeno

Garmin je jedan od najvećih proizvođača uređaja za navigaciju, a Asus jedan od najvećih proizvođača računalne opreme koji je zabljesnuo na tržištu notebooka sa svojom Eee linijom. Nedavno su udružili snage na tržištu smartphona i već stiže prvi plod suradnje – Nuvifone M20 kojeg najavljuju kao all-in-one mobitel, web browser i navigacijski sustav.

garmin asus nuvifone m20

garmin asus nuvifone m20

Radi se o zaista simpatičnom aparatu, koji će mnogima biti privlačan upravo zbog svoje vanjštine, što ni u kom slučaju ne znači da malac nema što za pokazati ispod haube.

Ukratko, radi se o uređaju koji radi na Windows Mobile 6.1 operativnom sustavu, ima zaslon osjetljiv na dodir, sa snažnim naglaskom na navigacijske GPS mogućnosti i gomilu Garminovih mapa koje dolaze u paketu. Pretpostavlja se da bi u nekoj budućoj verziji ovaj telefon mogao ponuditi i Android verziju, što je nešto što nas posebno veseli.

Ono gdje se zaista kuži da Garmin ima svoje prste u ovom aparatu, jest (očekivano) GPS, koji neće otkazati poslušnost u situacijama gdje ne postoji GSM signal. GPS navigacija u Nuvifoneu M20 raditi će bez obzira na prisutnost mobilnog signala! Zalutali ste negdje na obroncima Velebita gdje nema signala, pa ne možete pozvati Stipu Božića upomoć? Nema problema, jer Nuvifoneova navigacija i komplet mapa nastavljaju raditi i vode vas do prvog planinarskog doma na grah i kobasice.

Što se mobitela tiče, tu je sve što se može očekivati:HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, e-mail, Opera web browser, 3MP kamera s automatskim geotagiranjem fotki. Spomenuti touchscreen doduše, ima svega 2,8 inča po dijagonali.

Nuvifone dolazi u dvije verzije kapaciteta interne memorije:sa osam, odnosno četiri gigabajta, ali tu je i microSD utor za memorijske kartice.

Svi detalji, kao i cijena, trebali bi biti poznati nakon službenog predstavljanja na MWC-u u Barceloni kroz koji dan.

TAGOVIasus eee garmin gps mobitel navigacija nuviphone smartphone

Komentiraj