Mobiteli

pokemon no go!

Aside Banners

Ako dosad niste čuli: Gimnastičar na Olimpijskim igrama zbog Pokemon Go!-a dobio račun od 35 tisuća kuna

Piše , Objavljeno

Kohei Uchimura je vrhunski gimnastičar iz Japana, šesterostruki svjetski prvak, četverostruki olimpijski pobjednik, ali i perspektivni Pokemon trener – ako je suditi prema izvještaju Kyodo Timesa.

Svi koji su ikada ispeglali bateriju i mobilni internet znaju kako je igranje Pokemon Go!-a na različitim lokacijama odličan način za skupljanje šarene kolekcije Pokemon čudovišta. Tako je Uchimura htio iskoristiti gejmanje u Brazilu prošlog ljeta za povećavanje broja ulovljenih čudovišta. Problem je bilo nabijanje računa za telekomunikacijske usluge u roamingu – u pitanju je bilo 5 tisuća dolara (ili 35 tisuća kuna).

Najzabavnije od svega je što je Uchimura počeo igrati Pokemon Go! tek kada se našao u Sao Paulu zahvaljujući članovima japanske gimnastičke reprezentacije. Nije znao da nema flat rate internet za prekooceansku upotrebu mobilnog interneta.

Momčadski kolega Kenzo Shirai je izjavio kako je Uchimura izgledao mrtvo na zajedničkom ručku nakon što je vidio račun za svoj lov na Pokemone.

Na kraju je priča ipak sretno završila jer mu je telekompanija koju koristi dopustila da retroaktivno uzme paket koji vrijedi 30 dolara na dan… Tako je s 5 tisuća dolara došao na puno prihvatljiviju cifru.

Ova priča je još jedan dokaz da olimpijski sportaši, makar bili i najbolji u svom sportu, nemaju novca za bacanje – osim ako su pripadnici američkog košarkaškog Dream Teama!

Baci oko na prilog o Uchimuri na Olimpijskim igrama i saznaj nešto novo o legendi sporta za koju se ne čuje dovoljno… Zapravo smo se zbog ovog priloga prisjetili prvog puta kada smo i sami čuli za Uchimuru. Ah taj Pokemon Go!, otkriva nam puno toga.

TAGOVIolimpijske igre pokemon smartphone

Komentiraj