Mobiteli

Banner 300

HTC Evo 4G troši previše struje

HTC Evo 4G inauguriran je na tržište krajem prošlog tjedna i pokupio salve kritika kao najbolji živući smartphone. To će reći, dok živi, iliti 14 sati maksimalno u totalnom standby-ju

Piše , Objavljeno

htc evo 4g

htc evo 4g

Zašto svaka izuzetna vijest mora biti popraćena još izuzetnijim hladnim tušem? Još jedan slučaj baksuzne logike savršeno je utjelovio prvi 4G smatphone koji je serviran američkom tržištu. Sve je oko HTC Evo 4G uređaja bez mane i geekovski nabrijano osim što je baterija katastrofalna. I to toliko katastrofalna da su najveći technoblogeri, nakon što su odslinili par rundi oko njegovih performansi, morali zaključiti kako je baterija toliko loša da se telefon ne isplati kupovati.

1 Ghz Snapdragonov procesor, 4.3 – inčni touch screen, 8 megapiksela kamere koja snima i HD ukoliko želite, prednja kamera za video pozive, HDMI izlaz, Android 2.1… zapravo nema smisla nabrajati pošto prvi 4G nema snage sve to suvislo pogoniti. Telefon je mrtav nakon svega 14 i pol sati bez ikakve aktivnosti.

Od trikova za nešto bonus vremena navodi se isključivanje WiFi-ja, downclockanje procesora, smanjivanje intenziteta displaya, ali sve je to preočajno i preneefikasno za kalibar HTC-ovog 4G-ja osim ako vam ideja mobilnog telefona ne znači to da ste mobilni od jedne utičnice do druge.

I u HTC-u su svjesni velikog minusa no dodaju kako je tehnologija baterija u znatnom zaostatku za ostalim domenama telekomunikacije i inovacije su rijetke. Utješno je tek to da do pojave 4G-ja u Hrvatskoj bit će i više nego dovoljno vremena skucati adekvatno napajanje.

TAGOVIandroid evo 4g htc mobitel smartphone

Komentiraj