Mobiteli

Banner 300

HTC Hero

HTC je ovim uređajem na Android tržište napokon servirao ono što je nedostajalo - uistinu lijep uređaj. Hero ima sve: ljepotu, pamet...

Piše , Objavljeno

HTC Hero dijeli puno karakteristika sa svojim prethodnicima; dizajnerski slijedi liniju HTCovih Android uređaja koji su mu utrli put (G1, Magic) veličinom zaslona, osnovnim tipkama i trackballom. Ipak, Hero nije samo preslikao svoje prethodnike.

htc hero

htc hero

Dok je prethodnike ipak pratilo prokletstvo plastičnjače, Hero ima puno solidniji hardveraj. On izgleda čvršće, a oni koji su imali tu sreću da ga prime, imali su priliku u rukama osjetiti puno čvršći materijal, a uređaj je i oblikovan nešto oštrijim zaobljenim rubovima koji na prvi pogled daju više povjerenja. Pozadina kod bijelog modela je presvučena teflonom, što štiti od grebanja, ali i cijeli uređaj čini daleko čvršćim. Finom zaštitom presvučen je i zaslon, pa ne bi trebao biti jako flekav.

Prednjom stranom uređaja dominira 3,2 inča širok zaslon osjetljiv na dodir, razlučivosti 320 x 480 piksela. Naravno, izuzevši osnovne ‘gumbiće’, na Herou nema tipkovnice. Njime se upravlja putem novog korisničkog sučelja kojeg su u HTCu nazvali Sense. Radi se o popriličnom makeoveru Androida, koji je prilagođen izgledu i funkcionalnostima HTCovog Touch FLO sučelja, pa će tek dobro poznavatelji Androida (a takvih nema baš na svakom ćošku) iz prve provaliti da se radi o tom OS-u. Hero podržava multitouch upravljanje.

Sense nudi čitav niz widgeta i opcija personalizacije te prilagođavanja raznim načinima, vremenu i mjestu korištenja kroz različite profile, primjerice, na radnom profilu kojeg ćete koristiti na poslu imate lak pristup facebooku, twitteru i nekoj zabavnoj flash igri, dok ćete na profilu za slobodno vrijeme imati, pa… to isto.

htc hero

htc hero

Kada već spominjemo flash igre, nemajte brige bit će toga, jer ovaj OS nativno podržava Flash, dakle, nema onih loših fora s aplikacijama putem kojih gledate video na YouTubeu i blokiranja Flasha na web sajtovima.

Kamera od 5 megapiksela s autofokusom i video snimanjem nešto je što nikako ne valja zanemariti, jer konkurencija se ipak još uvijek drži jadnih 3MP. Zumiranje je malo nezgodno izvedeno, budući da se njime upravlja putem trackballa, ali to je valjda nešto na što se čovjek treba navići.

Hero također ima GPS, digitalni kompas, akcelometar, audio i video player, standardni priključak za slušalice, te EDGE, 3G i Wi-Fi.

Iako će mnogi reći da je ovo do sad najbolji Android uređaj na tržištu, naglasit će i činjenicu da mu nedostaje hardverske snage, ali ako to nije sprječavalo Apple da zaludi vojsku obožavatelja, ne vidimo zašto bi se HTC ustezao od slične prakse. Do nekog skorog upgrejda, veselimo se i ovom junačini.

Hero se ovih dana treba naći i u domaćim trgovinama, ali zastupnik još uvijek nije objavio cijenu, ali trebala bi biti oko 500 eura + 23% PDV-a i eventualno pokoja trošarina.

KARAKTERISTIKE:

Dimenzije:112 x 56,2 x 14,4
Težina:135 grama
Zaslon:TFT, 3,2 inča, kapacitivni touchscreen, 320 x 480 piksela, multitouch
Memorija:288 RAM, 521 MB ROM, micro SD
Kamera:5MP, autofokus, video snimanje
Povezivost:GPRS, HSCSD, EDGE, 3G
Prijenos podataka:Wi-Fi, Bluetooth, USB, GPS s A-GPS podrškom
OS:Android v1.5
CPU:Qualcomm MSM 7200A 528 MHz

TAGOVIandroid hero htc multitouch touchscreen

Komentiraj