Mobiteli

HTC opet ima heroja

Banner 300

HTC One A9 optužuju da je ukrao dizajn od iPhonea, a on se samo smije

Piše , Objavljeno

HTC je prvi imao metalna kućišta, optužbe padaju u vodu, a A9 osvaja naša srca svojim specifikacijama.

HTC-One-A9-official-images (2) (Custom)

HTC One M8 je bio jedan od najboljih pametnih telefona dok je bio aktualan na tržištu. HTC je htio ponoviti uspjeh s idućim flagship modelom M9, ali nije išlo. Znamo neke ljude koji su “morali imati” HTC One M9, ali ne poznamo ih osobno, uhvatili smo te njihove ovozemaljske želje na Twitteru. Vjerojatno je samo tih par ljudi kupilo M9 jer HTC je morao izbaciti još jedan flagship ove godine kako bi se do kraja četvrtog kvartala iščupao iz ralja siromaštva.

Ono što proganja A9 od prvih izvještaja o dizajnu su neizbježne usporedbe s iPhoneima pa čak i optužbe za krađu dizajna. Ali budimo realni na trenutak – koliko različitih dizajnova možete izmisliti za plastični/metalni/aluminijski pametni kvadar prije nego se elementi počnu ponavljati? Uostalom, HTC je prvi proizvođač mobitela koji je stvorio potpuno metalno kućište na svojim smartphoneima.

Na A-devetki stiže i novi Android 6.0 Marshmallow, a HTC je obećao da neće nakrcati uređaj aplikacijama koje nikom ne trebaju tako da bi sve trebalo letjeti bez ikakvog “zamuckivanja”.
Ekran je divan, 5-inčni 1080p AMOLED. Neki recenzenti kukaju što HTC nije ubacio Quad HD ekran, ali na ovako malenom smartphoneu vam ne treba, a na tako jeftinom smartphoneu ga nije pošteno očekivati. Mi smo zadovoljni s 1080p, ne treba nam više. Kamere su odlične, stražnja kamera ima 13MP, a i napokon su vratili optičku stabilizaciju, a prednja kamera je UltraPixel kamera idealna za selfisanje.

HTC (Custom)

Otključana zvijer sa 3GB RAM-a i 32GB za pohranu podataka za samo 399$. Naravno, u pitanju je cijena uređaja na američkom tlu, u Ujedinjenom Kraljevstvu cijena je 429 funti, a svi znamo kako se osjećaju dolar i funta danas. Brojni mobilni uređaji izbacuju microSD utor iz svoje ponude, ali A9 ga ponosno ima, a kupci će dobiti i besplatnih 100GB za pohranu podataka na Google Driveu.

Ovaj Androidaš ćete moći besramno gurati u facu svim Apple fanboyima. Naručite ga što prije, po mogućnosti iz Amerike dok je još na 399.

TAGOVIhtc htc one iPhone Mobiteli smartphone telefoni

Komentiraj