Mobiteli

Banner 300

HTC Tattoo

Iako je na tržištu već neko vrijeme, HTC-ov Tattoo tek sada na velika vrata dolazi kod nas. Radi se o Android smartphoneu prihvatljive cijene i performansi.

Piše , Objavljeno

HTC tattoo

HTC tattoo

Kao i kod svakog Android modela, HTC Tattoo uvelike se oslanja na brojne aplikacije koje nudi Android Market. I ovdje se prije svega radi o onome “smart”, a tek onda o “phone” jer telefoniranje je tek jedna od funkcija ovog uređaja. Tattoo donosi i neke specifične prednosti, a to se prije svega odnosi na izmjenjive dizajnirane maske za kućište.

Tattoo također ima i neke mane, ali one su prije svega rezultat činjenice da se radi o jeftinijem uređaju, pa ima QVGA rezistivni zaslon osjetljiv na dodir koji sigurno uskraćuje nešto od doživljaja kojeg Sense korisničko sučelje pruža korisnicima uređaja s kvalitetnijim kapacitivnim zaslonom.

Ipak, radi se o dosad najjeftinijem HTC-ovom Android uređaju, koji se bez ugovora može nabaviti za oko 2.300 kuna, a koji ipak sadrži sve ono što se od uređaja pogonjenog tim operativnim sustavom može očekivati:integracija s Googleovima servisima (mail, kalendar, kontakti, mape…), velik izbor aplikacija, stabilnost, integracija s društvenim mrežama… Također, Tattoo bi uskoro trebao dobiti update na noviju verziju OS-a, Android 2.1 Eclair.

Među manama ističe se i kamera od 3,15 megapiksela bez fokusa i bljeskalice, pa ako vam je uslikavanje na umu, ovo nije model za vas.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE:

Podržane mreže:GSM/GPRS/EDGE

Povezovist:3G s HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS

Memorija:microSD utor, do 8GB (2GB dolazi s uređajem)

Zaslon:2,8 inčni rezistivni touchscreen QVGA rezolucije

Operativni sustav:Android V1,6 (ubrzo V2.1 Eclair)

Kamera:3,15 megapiksela s fiksnim fokusom

Detaljne specifikacije uređaja >>

TAGOVIandroid htc htc tattoo mobitel smartphone

Komentiraj