Mobiteli

Mobilni organizator

Aside Banners

Najbolje iPhone aplikacije za produktivnost i organizaciju

Iskoristite svoj preskupi mobitel za nešto osim igranja Angry Birdsa - nudimo izbor nekolicine aplikacija koje će vam pomoći da budete organiziraniji i produktivniji.

Piše , Objavljeno

Dropbox (besplatan)

O Dropboxu i inim file sharing cloud servisima već smo pisali, pa samo spomenimo da se radi o besplatnom servisu i aplikaciji koja vam omogućuje pohranu do 2GB podataka u “hard drajvu na nebu,” i njihovu sinkronizaciju između više uređaja. Kako je Apple prilično analan što se zatvorenosti svog operacijskog sustava tiče, Dropbox je daleko najjednostavniji način za prijenos dokumenata između računala i iPhonea.

Skinite Dropbox >>

Evernote (besplatan)

E-notes. Besplatan, a vrlo praktičan. Evernote je aplikacija i servis za hvatanje bilo kakvih bilješki – sprema tekst, fotografije, glasovne bilješke… Umjesto da ih imate razbacane po bezbroj dokumenata, možete ih posložiti u ovom odličnom malom organizatoru koji će sinkronizirati sve bilješke na iPhoneu, desktop aplikaciji ili na webu.

Skini Evernote >>

GoodReader ($4,99)

Nekad je bio jeftiniji, ali i svejedno ostaje najbolja investicija ako vam treba malo “jači” preglednik dokumenata (guta .doc, .ppt, .xls fajlove), a specijalnost su mu PDF-ovi koje može prilagoditi malom ekranu te, najbitnije, brzo pretraživati (poneki student će sigurno naći praktičnu primjenu za tu opciju). Osim toga, sinkronizira se s već spomenutim Dropboxom i još nekolicinom servisa.

Skini GoodReader >>

Wunderlist (besplatan)

Wunderlist je vrlo jednostavan TO DO app bez previše naprednih mogućnosti, koji sasvim pristojno radi ono za što je napravljen – organizaciju zadataka. Plus, podsjetit će vas na vrijeme da imate neobavljene zadatke. Glavna prednost i razlog zašto je praktičnija od sasvim solidnog defaultnog Reminder appa – postoje desktop verzije koje se fino sinkroniziraju s mobilnim (iOS / Android) aplikacijama.

Skini Wunderlist >>

Greplin (besplatan)

Pretraga u Appleovom mail klijentu malo je bolja od beskorisne, a Greplin mnogo efikasnije i brže indeksira i pretražuje sve vaše mailove sa Gmail i Yahoo servisa, zajedno s hrpom ostalih. Na jednom mjestu možete brzo pretražiti, ne samo mailove, već podatke sa drugih servisa kao što su Dropbox, Facebook, Twitter, Google Docs i ini. Pretraga za nabrojene servise je besplatna, a Greplin u premium verziji pretražuje još tonu ostalih (Evernote, Reddit, Tumblr, Basecamp…)

Skini Greplin >>

I još…

  • 1Password ($9,99) – nije baš jeftin, ali krati muke pamćenja login podataka na webu.
  • Boxcar (besplatan uz reklame) – push obavijesti za niz servisa, od maila, do Twittera, Facebooka, RSS-a…
  • Clear ($1,99) – TO DO app upitne upotrebljivosti, ali inovativnog i zgodnog sučelja
  • Remote (besplatan) – upravlja iTunesima sa iPhonea, ako ste dovoljno ludi da koristite iTunese za slušanje glazbe
  • Sugarsync (besplatan) – alternativa Dropboxu
  • TeamViewer (besplatan) – aplikacija za udaljeno spajanje na računala koju ćete najčešće koristiti kada ste previše lijeni ustati da bi ugasili računalo
  • WinZip (besplatan) – čita zipane fajlove u mailovma, zajedno s hrpicom podržanih formata dokumenata

TAGOVIapple dropbox Evernote GoodReader Greplin iPhone Wunderlist

Komentiraj