Mobiteli

Aside Banners

iPhone kileri

Na tržištu se pojavljue sve više pametnih telefona s istim ili sličnim funkcionalnostima kao iPhone. Neki su bolji, neki brži, neki jeftiniji a neki i skuplji. Ima ih s većim kamerama, boljim tipkovnicama, drmajućih, elegantnih...

Piše , Objavljeno

Proizvođači mobitela, oni kojima je to zaista osnovni posao, odlučili su odgovoriti na Appleov izazov i ponuditi nam telefone s impresivnim karakteristikama. I dok iPhonemanija jenjava, a na tržištu se pojavljue sve više pametnih telefona s istim ili sličnim funkcionalnostima. Neki su bolji, neki brži, neki jeftiniji a neki i skuplji. Ima ih s većim kamerama, boljim tipkovnicama, drmajućih, elegantnih… ma svakakvih, a svima im je zajednička karakteristika – tu su da unište iPhone.

Nokia N95

nokia n95

nokia n95

Ljubimac redakcije (za sada samo virtualni) je ovaj fanstastični Nokijin adut u utrci. Već ga proglašavamo pobjednikom, glavnim igračem među telefonima… zapravo, ovo i nije telefon, ovo je ručno računalo!

Specifikacije su impresivne, pa ajmo redom:

GPS ako ste se izgubili u šumi, kamerica od pet megapikslova s optikom čike Carla Zeissa koja omogućava i snimanje filmića DVD kvalitete i njihovo gledanje na telki putem TV izlaza, ima wireless pristup (čuvajte se nezaštićeni connection pointevi:)), naravno HSDPA i EDGE, Symbian OS omogućava instalaciju ogromnog broja aplikacija (da, i igrica), proširivost memorije putem Micro SD kartica, Maps aplikacija s navigacijom, preglednik dokumenata, web browser… i gomila drugih stvarčica. For a je i Two-Way Slider koji otvoren na jednu stranu otkriva tipkovnicu, a na drugu tipke za upravljanje multimedijom.

Cijena:oko 600 ojra, papreno! Odmah započeti s štednjom.

Samsung Ultra Smart F700

Nova samsungova bebica zaista obećava! Juzer interfejs realiziran je u Flashu (bazirana na Windows Mobile-u), također ima touchscreen, ali i puno QWERTY (ili kod nas QWERTZ) tipkovnicu skrivenu ispod slajedra. Pet megabajtna kamerica obećava odlične fotkice a EDGE, GPRS, UMTS i HSDPA kompatibilnost omogućuje brže surfanje, do 7,2 Mb/s. Tu je i VGA kamerica, podržava Micro SD kartice, USB, ima fini HTML browser…

Cijena:očekuje se prilično paprena cijena (negdje oko 600 ojra) ali gotovo da se isplati.

Sony Ericsson W960i

Nevelik i tanak, očite multimedijske nastrojenosti, ovaj telefončić obraća se mlađoj publici. Glazba mu je mila, pa ima FM radio, stereo bluetooth, i 8GB flash memorije (8000 pjesama, kažu, ali ako je u pitanju mp3 bude ih puno manje). Fotić s osrednjih (Nokia nas razmazila) 3,2 megapiksela. Podržava Wi-Fi i 3G povezivost.

Njime se može upravljati na dodir osjetljivim ekranom prstićima ili stajlusom, ali tu je i klasična, sasvim fina, tipkovnica.

Posebna fora jest da glazbene datoteke možete “šaltati” mahanjem s lijeva nadesno (ili obrnuto), a u shuffle mod možete ga (doslovce) baciti ako ga protresete.

Cijena:Nemamo pojma, izlazi tek krajem godine pa ga stignete staviti na božićnu listu želja.

LG Prada phone

Fešn mobać kakvog ne možete nabaviti “prek Zabe”. Prada (pitajte cure) i LG udružili su umove i osmislili ultimativni šminkerski (stajliš) telefon. Također ima touchscreen i jeftilen 2MP kameru, plejer koji može reproducirati gomilu digitalnih glazbenih formata, jednako dobar video plejer.

Manji je i lakši od iPhonea (koji nije?), a ima jednak problem s 3G povezivanjem, bolje reći – nema ga.

Ono što ga zaista baca na kraj kolone jest nedostatak Wi-Fi povezivanja. Memorija se nadograđuje Micro SD karticama, a pogoni ga Windows Mobile sustav.

Cijena:oko 600 eurića u vašem dućanu, nešto manje kod šanera. Ne isplati se.

TAGOVIiPhone lg lg prada nokia nokia n95 prada samsung sony ericsson sony ericsson w960i

Komentiraj