Mobiteli

Banner 300

iPhone killer iz Garmina

Proizvodi koje očekujemo iz Gramina su GPS navigacijski uređaji, pa je nemalo iznenadio njihov ulazak na tržište mobilnih telefona. Nuviphone neodoljivo podsjeća na puno popularniji Appleov proizvod ne samo izgledom, već i onim što skriva pod maskom.

Piše , Objavljeno

Budući da je Garmin jedan od najpoznatijih proizvođača GPS-a, teško se oteti dojmu da je ovaj smatphone napravljen upravo kao GPS uređaj kojemu su dodane funkcije telefoniranja, SMS-a i ostale sitnice koje se inače nalaze na mobitelima.

Garmin nuviphone

Garmin nuviphone

U potpunosti je upravljiv putem 3,5 inčnog touchscreena, a u pokušaju preuzimanja dijela iPhoneovog tržišta vode se time što su na svome uređaju ponudili sve ono što na Appleovom nedostaje, prvenstveno se bazirajući na povezivost putem 3,6 MB brzoga HSDPA. No da im je primarna djelatnost u vodama GPS-a, a ne GSM-a, dokazuju već i prvim objavama u kojima kao glavne adute svoga proizvoda navode upravo funkcije vezane za navigaciju, a ne one koje bi inače povezali sa svijetom mobitela.

Tako je osim standardne GPS navigacije u ovaj uređaj smješten i pregršt Google aplikacija za praćenje vremena, prometa, pretraživanje lokalnih ”žutih stranica” i još puno drugih zanimljivosti koje je moguće pratiti i putem widgeta. Čak i na fotografije koje snimite ovim mobitelom primijenit će se blagodati GPS-a pa će svakoj od njih automatski biti dodan tag s lokacijom na kojoj je snimljena.

Nuviphone - gps mobitel

Nuviphone – gps mobitel

Naravno, sve funkcije koje se pronalaze na većini top modela mobilne industrije i ovdje su uključeni, pa neće biti izostavljen ni Bluetooth, media playeri i ostalo.

Prema svemu što iz Garmina najavljuju, radi se o stvarno zanimljivom uređaju, ali dok se ne pojavi na tržištu i dok ne bude iskustava od strane krajnjih korisnika, prerano je govoriti o tome može li se suprotstaviti iPhoneu na područjima na kojima se preklapaju. Najvjerojatnije neće uspjeti ozbiljnije uzdrmati Appleov suverenitet na tom području, ali će svakako biti i više nego koristan kao GPS navigacijski sustav koji u nuždi može poslužiti i kao mobitel.

Izlazak na tržište najavljen je za ljeto 2008.

TAGOVIapple garmin iPhone mobitel nuviphone touchscreen

Komentiraj