Mobiteli

Umjetnička vizija

Aside Banners

Kad bi se barem ostvario ovaj koncept za iPhone 8

Umjetnici često izmišljaju koncepte najnovijih uređaja - čak i prije nego što dizajneri tih uređaja znaju što bi i kako bi. iPhone nije iznimka.

Piše , Objavljeno

I prednji i vanjski zajedno

I prednji i vanjski ekran zajedno

Umjetnik Jermaine Smit je zamislio “osmicu” s ekranima na obje strane. Nije ništa prečudno, takvi uređaji već postoje. I ne, ne pričamo o preklopnim Samsung “glupim” telefonima s vanjskim displayem, zapravo govorimo o smartphoneima. Već dostupni YotaPhone i YotaPhone 2 imaju dvostruke ekrane, od kojih je vanjski e-ink display koji ne troši puno baterije i ne umara oči.

Ono što Smit zamišlja na ovom iPhoneu je 480p display s vanjske strane i 2K display s unutrašnje strane. Apple nikad ne radi prevelike dizajnerske pomake i svi iPhonei su slični, pa tako i ovaj koncept podsjeća na “peticu” – samo bez Home gumba.

Prema Smitu, Home gumb bi postao dio povijesti

Prema Smitu, Home gumb bi postao dio povijesti

Omogućilo bi se i wireless punjenje osmice – što bi eliminiralo kablove iz naše kablovima ispunjene svakodnevice. Ono što nas je najviše zaprepastilo je laserska tipkovnica koja se projicira na površinu na kojoj leži vaš smartphone – što bi značilo da je u nekim prilikama cijeli ekran oslobođen tipkovnice.

Wireless punjenje, samo ga bacite na dock.

Wireless punjenje, samo ga bacite na dock.

Tko zna, možda Appleovi dizajneri odluče usvojiti neke karakteristike ove umjetničke vizije…

TAGOVIapple iPhone koncept mobitel nokia smartphone

Komentiraj