Mobiteli

Dašak života

Aside Banners

Kako produžiti trajanje baterije na smartphone uređaju

Piše , Objavljeno

Svi oni koji imaju tu (ne)sreću da se koriste smartphone uređajima, znaju da je vijek trajanja baterije njihova najveća mana. Na svu sreću, postoji nekoliko malih trikova koji mogu produžiti vijek baterije i do nekoliko sati.

battery

Aktivniji korisnici smartphone i tablet uređaja vrlo često moraju puniti bateriju i do dva puta dnevno, jer sve te silne aplikacije i multimedijalni sadržaji sišu dragocjene elektrone brže nego što popularne pop pjesmice izlaze iz mode. Ekipa sa stranice www.hackcollege.com tako donosi nekoliko praktičnih savjeta kojima možete produljiti trajanje baterije i tako si možda spasiti život (moramo biti malo dramatični i začiniti priču, jer malo toga je dosadnije od baterija za mobitele).

5 trikova za produljenje života smartphone baterije:

 

1. Prvu točku već manje više svi znaju: poželjno je smanjiti svjetlinu zaslona (brightness) na razinu da je vidljivo, ali da ne isijava kao da je na ekranu upravo detonirala manja nuklearka. Također je poželjno podesiti automatsko gašenje zaslona na 15 sekundi.

2. Isključite Bluetooth. Iskreno, kada ste ga uopće zadnji puta koristili? S druge strane, ovaj jednostavan trik može donjeti dodatnih sat vremena života baterije.

3. Isključite GPS i bilo kakve druge aplikacije koje projeciraju mape, rade izračune ruta, mjere udaljenosti, lociraju vas i check-inaju i slično. Em je korisno za bateriju, em vas The Man ne može pratiti.

4. Izbjegavajte Task Killer aplikacije. Ovdje je slučaj o čistom paradoksu: aplikacije koje bi trebale ugasiti nepotrebne zadatke vašeg smartphonea, ubrzati njegov rad i sačuvati bateriju, najčešće rade upravo suprotno.

5. Isključite nepotrebne notifikacije, poput onih s Facebooka, Twittera, Instagrama i ostalih društvenih mreža.

EXTRA: mi ćemo dodati još jedan mali trik, za one koji jednostavno ne žele raditi što im neka ženska s Youtubea kaže, nego slušaju samo savjete Idesh! magazina: nabavite  eksterne baterije i nećete imati nikakve brige, a uz to će vam komotno na mobitelu moći biti uključena svaka dostupna funkcija. Zašto ih moramo isključivati ako smo ih već dobili s mobitelom, jel tako?

TAGOVIBaterija eksterna baterija evo kako smartphone

Komentiraj