Mobiteli

tips end triks

Aside Banners

Koristiš Whatsapp svakodnevno? Evo par trikova kako ga učiniti još boljim

Piše , Objavljeno

Whatsapp je vjerojatno najpopularniji način komunikacije među mladima, barem na ovim prostorima. Jednostavan, a pun funkcija. Toliko je dobar da se zbunimo kad nam netko pošalje SMS. Ponekad je Whatsapp pun onih funkcija koji nam ne idu u korist, ali i nekih koje nam olakšavaju život. Ovo je nekoliko trikova zahvaljujući kojima će vam Whatsapp postati još draži.

Crtaj i šaraj po fotkama

Najnoviji update Whatsappa je osigurao editiranje fotki prije slanja. Samo izabereš fotku iz galerije i izabareš neku od novih ikona pri vrhu. Možeš dodati stickere, tekst ili bilo kakvu crtariju. Gotovo svi instant-messaging appovi se furaju na Snapchat – ali ne možemo reći da nam to imalo smeta.

Tegaj nekog u grupnom razgovoru da se prestane praviti grbav

Ponekad članovi grupne poruke “muteaju” razgovor jer grupa pretjeruje sa emojijima i “hahahahahaah” . Ali ako želite pridobiti nečiju pažnju u grupnom razgovoru, čak i ako je isključila notifikacije za taj grupni razgovor – samo ih trebate tegirati. Natipkaš @ i izabereš osobu iz liste.

Ukrasi tekst

Napokon tvoj tekst neće više biti dosadan. Možeš dodati ukošen tekst, boldan i prešaran. Za ukošen tekst (italic) dodaš donju crtu (_) na početak i kraj teksta, za podebljan tekst dodaš zvjezdicu (*), a za prešaran tildu (~). Nema boljeg načina za isticanje sarkazma koji se često izgubi digitalnim komuniciranjem.

Makni kad si zadnji put bio online

Ponekad je teško ignorirati neke ljude na Whatsappu jer vide kad ste posljednji put bili online. To možete vrlo jednostavno sakriti, ali nakon što to napravite – nećete moći vidjeti ni kada su vaši kontakti zadnji put bili online.

Posjeti “settings” izbornik, pa Account pa Privacy i naposljetku Last Seen Timestamp. Tamo izaberi “Nobody” i bit ćeš miran i mirne savjesti ćeš moći ignorirati ljude na internetima.

Ako te plave kvačice sekiraju…

Možeš isključiti i notorne plave kvačice. Whatsapp verzija Facebookovog seena se vrlo lako može isključiti, ali opet – funkcionira za obe strane jer tada nećeš ni ti znati kada su tvoje poslane poruke pročitane od strane te mlade dame koju si upoznao u subotu vani.

Screenshot_5

Uleti u Settings, tamo izabereš Account i Privacy pa isključiš opciju Read Receipts.

A kad će ova opcija za Facebookov seen? Ipak je Whatsapp Facebookovo vlasništvo, sigurno mogu. Ili budi faca i seenaj okolo svima jer tko kaže da moraš odgovoriti na poruku istog trenutka kad ju vidiš. Ako imaš curu ili prijatelje koji paničare kad dobiju seen – vrijeme je za novu curu i prijatelje.

Koristi Whatsapp na računalu

Ako te nekako zaobišlo, moraš znati da možeš razgovarati s Whatsapp kontaktima i preko weba. Nama je najdraža ta opcija upravo na poslu kada možemo baciti smartphone u torbu i tipkati punom tipkovnicom u prozor Googlea Chromea. Sve što trebate je otići na web.whatsapp.com i skenirati QR kod sa ekrana uz pomoć čitača QR koda pod opcijom “whatsapp web”. Ovo nam je uvjerljivo jedna od najdražih funkcija.

TAGOVIkomunikacija Mobiteli whatsapp

Komentiraj