Auto & Tech

Šokantno

Aside Banners

Mislite da je najnoviji iPhone skup? Nećete vjerovati za koliko je prodan iPhone prve generacije!

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock/cristo95

Poznato je da će obožavatelji kompanije Apple vrlo rado platiti velike svote novaca kako bi se dočepali originalnih proizvode iz prošlosti tvrtke, ali ishod nedavne aukcije za iPhone prve generacije mnoge je šokirao.

Naime, na nedavnoj aukciji održanoj putem LCG Auctions stranice, neotvoreni iPhone prve generacije te zapakiran u originalnu kutiju, prodan je za gotovo 200 000 dolara.

Neotvoreni model od 4 GB kupljen je za gotovo 400 puta veću cijenu od izvorne, a znatno je premašen i iznos procijene od 50 do 100 000 dolara. Aukcija je završena nakon 28 ponuda, sa zadnjom od 190 372 dolara.

Iphone generacijeizvor.Shutterstock/Andrei Antipov

Ovaj model prodan je po ovako visokoj cijeni jer je proizveden u ograničenom broju, zbog činjenice da se je debitirao u isto vrijeme kao i model od 8 GB, koji je, za samo 100 dolara više, kupcima pružio mogućnost korištenja duplo više skladišnog prostora. S obzirom na, originalno, malu potražnju tvrtka je odlučila zaustaviti proizvodnju modela od 4 GB.

I prijašnje aukcije na stranici dosegle su vrtoglave svote. Tako je prije godinu dana iPhone prve generacije prodan za 35.414 dolara, a prototip računala Apple-1 iz sredine 1970-ih prodan je na aukciji za više od 677.000 dolara.

Iako je prvotna potražnja za ovim modelom bila jako niska, sigurni smo da mnogi sad žale što nisu kupili model od 4 GB.

TAGOVIapple aukcija iPhone iPhone prve generacije LCG Auctions model od 4 GB