Mobiteli

iPad kids

Aside Banners

Mobiteli i kuhanje: Generacija Z i milenijalci ne mogu bez mobitela ni tijekom pripreme obroka

Piše , Objavljeno

Izvor: Canva

Prije nego što krećete s kuhanjem morate upaliti YouTube video ili epizodu najdraže serije? Niste jedini. Ovu naviku razvila je gotovo cijela generacija Z i podosta milenijalaca.

Istraživanje, provedeno na uzorku od 1000 pripadnika generacije Z i 1000 milenijalaca o njihovoj privrženosti mobitelima tijekom pripremanja obroka li jela, pokazalo je kako većina pripadnika ovih generacija i tijekom pripreme jela ne može pogled odmaknuti od mobitela, prenosi homeruninnpizza.com.

Čak 66% generacije Z i 58% milenijalaca tvrde da koriste mobitele dok kuhaju, zbog čega često gube fokus te se ne mogu u potpunosti koncentrirati na pažljivu pripremu obroka.

Rezultati istraživanja dokazuju da prekomjerna upotreba mobilnih telefona u kuhinji može rezultirati katastrofalnim posljedicama, uključujući fizičke ozljede.

77% generacije Z i čak 83% milenijalaca priznalo je da su svoje kulinarske poduhvate pretvorili u pravu katastrofu zbog mobilnih telefona, a nevjerojatnih 75% pripadnika obje skupine bilo je toliko ometeno ekranima da se zadobili posjekotine, opekline i druge tjelesne ozljede.

Usprkos navedenim rezultatima, mobilni telefoni koriste se i kao alati za pomoć tijekom pripreme obroka, pružajući pristup korisnim videozapisima o kuhanju i receptima.

Dok je TikTok omiljena platforma generacije Z, milenijalci više će kulinarske savjete radije potražiti putem YouTube-a.

TAGOVIgeneracija Z istraživanje o korištenju mobitela korištenje mobitelja kuhanje Milienijalci mobiteli i kuhanje