Mobiteli

Aside Banners

Motorola Milestone

Za razligu od Googlea ili Applea čije financijske rezerve dopuštaju učestalo redefiniranje svojih najjačih proizvoda, Motorola je odlučila složiti uređaj koji će izdržati test vremena - pametni telefon Milestone

Piše , Objavljeno

motorola milestone

motorola milestone

Motorolin Droid u Europu i u GSM varijanti dolazi pod imenom Milestone, ime prilično adekvatno, jer, radi se stvarno o prijelomnom uređaju koji smješta Motorolu u sam vrh smartphone konkurencije. Inauguriran na tržište krajem prošle godine, a u Hrvatskoj u ekskluzivnoj ponudi Vipa, Milestone svojim karakterisitikama predstavlja ravnopravnog takmaca, bilo Googleovom Nexus Oneu, bilo Appleovom iPhoneu.

Pogonjen operativnim sustavom Android, u njegovoj najnovijoj 2.1 varijanti, s fizičkom QWERTY tipkovnicom na izvlačenje i 3,7-inčnim zaslonom koji prvi na tržištu iskorištava koloristički potencijal Androida, odnosno prikaz 16 milijuna boja. Osjetljivost ekrana dovedena do vrhunca, dovoljno ga je tek lagano dotaknuti, a vidljivost na suncu se može bez problema mjeriti s iPhoneom.

Od ostalih tehnikalija spomenimo da Milestone barata s 512 Mb flash memorije i 16 GB kartične (proširivo do 32). Dolazi sa 5 megapikselnom kamerom, dual LED flashem i autofokusom. Wi-Fi, Bluetooth, USB Micro-B… sva standardna oprema je tu, a posebno izdvajamo muti-touch display, ambijentalne senzore za svjetlo koji automatski podešavaju vidljivost ekrana.

Milestone nema puno izravne konkurencije, Google Nexus One nema multitouch (doduše, ima ga uz upgrade firmwarea) niti stvarnu tipkovnicu, dok HTC Touch Pro2 ili Samsung B7610 OmniaPRO iamju svu tehničku funkcionalnost Milestonea, ali nisu na operativnom sustavu Android koji nudi bezbroj odličnih i besplatnih aplikacija i druge prednosti.

TAGOVIandroid droid milestone mobitel motorola smartphone

Komentiraj