Mobiteli

Aside Banners

Motorola W395

Kako su sve glasnija nagađanja da se Motorola povlači iz posla s mobilnim telefonima, jer očito više ne može konkurirati drugim velikim proizvođačima, dobro je pogledati kako će izgledati jedan od njihovih (vjerojatno) posljednjih modela.

Piše , Objavljeno

W395 je najavljen još u ožujku prošle godine, a na tržištu se trebao pojaviti prije kraja 2007. no kako su u to vrijeme počeli problemi s prodajom i niskim prihodima u segmentu mobilne telefonije, Motorola je odlučila malo produžiti čekanje do ovoga modela za neke sretnije dane kada će im se uređaji ipak malo bolje prodavati.

Kako to vrijeme ne dolazi, a od najavljenog datuma izlaska prošlo je već više od pola godine, Motorola će konačno u prodaju pustiti i ovaj model, no prema svemu sudeći, to sigurno neće biti ono što bi im napravilo prekretnicu u poslovanju.

motorola w395

motorola w395

Za W395 je već na prvi pogled očito da je na tragu nekad super popularne RAZR serije, ali loša vijest je ta da na tu seriju ne podsjeća samo izgledom već i mogućnostima. Doduše kada su prvi predstavnici RAZR serije ugledali svjetlo dana zbir njihovih funkcija je bio i više nego zadovoljavajući, ali od tada je prošlo već tri godine, a u tom vremenu su mobiteli ipak podosta napredovali, pa ovaj model izgleda kao veliki korak unazad ili u najboljem slučaju pokušaj podvaljivanja nekadašnjeg modela top klase u sadašnju nižu klasu.

Što se dizajna tiče, ne možemo mu naći nikakvu zamjerku, osim možda toga da je već stotinu puta viđen na Motorolinim mobitelima, ali i nakon nekoliko godina i opetovanog ponavljanja, ultratanko clamshell kućište još uvijek izgleda primamljivo. Što se funkcionalnosti tiče, priča je već drugačija, jer da se ovaj model pojavio na tržištu prije godinu dana (za što nema opravdanja jer je najavljen prije godinu i dva mjeseca) zamjerki bi bilo puno manje, ako bi ih uopće bilo, no danas u najboljem slučaju može pripadati nižoj klasi mobilnih telefona koji vam neće ponuditi ništa osim osnovnih funkcija.

Motorola w395

Motorola w395

Da ne bismo nabrajali funkcije ima svaki mobitel, treba napomenuti samo nekoliko stavki. Kamera od 1,3 MP je i više nego dovoljna za mobitele u nižoj klasi, ali bljeskalica bi bila sasvim zgodan dodatak i po kvaliteti ju još malo udaljila od VGA kamera svojstvenih uređajima u toj klasi. Što se spajanja tiče, na raspolaganju je USB i Bluetooth, što je ustvari i očekivano, jer su EDGE, a pogotovo 3G ipak rezervirani za nešto jače modele. Budući da W395 ima punu podršku za MP3 format, tu je oskudnih 5MB memorije, ali su zato tu i utori za microSD kroz koje je moguće proširiti memoriju sve do 2GB. Ova mogućnost proširenja dolazi samo kao pozitivna stavka, jer se znalo naći i jačih modela kojima se mogućnost proširenja memorije znala zaustaviti na 1GB.

Točan datum pojavljivanja na tržištu još uvijek nije poznat, ali na njega se ne bi trebalo više dugo čekati, ipak je godinu dana bilo i više nego dovoljno. Cijena također još nije određena, ali prema svemu sudeći, nikako ne bi trebala biti visoka, bar ako će odražavati ono što ovim mobitelom dobivate.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije: 99 x 45 x 18,1 mm
Težina: 97 grama
Ekran: TFT, 65K boja, 128 x 160 p, vanjski 96 x 80 p monokromatski zaslon
Povezivanje: USB, Bluetooth
Memorija: 5MB + microSD
Kamera: 1,3 MP
Ostalo: MP3 player

TAGOVImobitel motorola w395

Komentiraj