Mobiteli

xiaomi želi broj 1

Aside Banners

Najljepši smartphone svih vremena je Xiaomijev Mi MIX, znanstvena fantastika koja postaje stvarnost

Piše , Objavljeno

Ovaj display je nešto najljepše što smo vidjeli na mobilnom uređaju – bio on glup ili pametan. Display je toliko velik da zauzima čak 91.3 posto površine mobitela i nema rubova – zato nas i podsjeća na znanstveno-fantastične komunikatore. Ima malu tzv. bradu (donji dio mobitela ispod ekrana). Sharp je ovo pokušao također, ali je njegova “brada” bila veća, a i ostale specifikacije mobitela nisu bile impresivne. 6.4 inčno tijelo, bez rubova na tri strane. Zvuči predivno, a tako i izgleda.

Možda ćete pomisliti da je ogroman ekran samo fora na koju Xiaomi želi privući nove korisnike – i bili biste u pravu kada Mi MIX ne bi imao nevjerojatne flagship specifikacije.

xiaomiii

Ovaj Androidaš ima Qualcommov Snapdragon 821 koji radi na taktu od 2.35 GHz-a (isti procesor napaja Googleov Pixel), uz 4 ili 6 gigabajta radne memorije i 128 ili 256 GB prostora za pohranu podataka. Velik je ekran, velik je i smartphone pa ima prostora za ogromnu 4400 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje. Stražnja kamera ima 16 megapiksela, a prednja kamera se može pohvaliti s 5 megapiksela. I s veličinom upola manjom od standardnih prednjih kamera.

Pri vrhu Mi MIX-a nema slušalice jer nje nema. Iza stakla ekrana se nalazi piezoelektični aktuator (glumimo da razumijemo) koji producira zvuk tijekom poziva. Gdje je senzor za blizinu ekrana objektima (kao vašem uhu npr.)? Nema ni njega već se koristi ultrazvuk što je prvi takav slučaj u smartphone industriji na komercijalnoj skali.

Xiaomi je surađivao sa slavnim francuskim dizajnerom Phillippeom Starckom na Mi MIX-u, a projekt je započet još 2014. godine. Čitav tim dizajnera se oduševio s keramičkim izdanjem Xiaomijevog Mi 5 modela te su odlučili i Mi MIX oklopiti keramikom.

Keramika izgleda vrhunski, ali to znači da je površina ovog čuda tehnologija jako skliska – pa će ponosni vlasnici morati nositi case ako ne žele da im smartphone završi u juhi ili na podu.

Evo promo videa sa Starckom u glavnoj ulozi…

Globalni dopredsjednik Xiaomija Hugo Barra naziva ovaj proizvod Formulom 1 Xiaomijeve ponude.

Evo što najbolji tech youtuber MKBHD kaže o novoj Xiaomijevoj bebi, a možete ga vidjeti u akciji. Smartphone, ne MKBHD-ja.

Mi MIX će biti dostupan u Kini 4. studenog. Osnovni model će stajati oko 500 dolara, a vrhunski model sa 18-karatnim zlatnim obručima oko glavne kamere i čitača otisaka prstiju će stajati oko 590 dolara.

Još jednom ponavljamo pitanje – zašto itko više kupuje Appleove proizvode?

TAGOVIkineski mobiteli smartphone xiaomi

Komentiraj