Mobiteli

samo commando

Aside Banners

Živimo na rubu, ne nosimo maskice: najvažniji razlog zašto u redakciji volimo jeftinije kineske mobitele

Piše , Objavljeno

Znamo u kojoj godini se nalazimo. Čak i kada na moment zaboravimo, ona pronađe način da nas podsjeti. Dobra stvar je što već nekoliko posljednjih godina dobivamo jako dobre smartphone uređaje za jako malo novca. Ali zašto volimo jeftine mobitele?

Nekoć ste za 1500 kuna mogli dobiti uređaje koji su obavljali osnovne funkcije, ali nijedna njihova značajka nije zalazila u midrange ili high-end spektar. Danas to više nije slučaj.

Komponente su postale manje, bolje i jeftinije pa tako za dvjestotinjak eura si možete priuštiti smartphone uređaj koji će zadovoljiti potrebe značajne većine korisnika. O statusnim simbolima ne pričamo, stalo nam je samo do funkcionalnosti.

U našoj redakciji prevladava Xiaomi posljednjih nekoliko godina i nije nas uopće stid. Da ubrzamo proces:

Volimo jeftinije kineske mobitele (osim što nam sačuvaju pokoju kunu u džepu) jer MRZIMO KORISTITI ZAŠTITNE MASKICE!

Bez obzira kupujete li RealMe, Ulephone ili Xiaomi, većina uređaja je tanka, dizajnirana od kvalitetnih materijala iako je dizajn često pokraden derivativan. Zašto ga sakriti jeftinom plastikom ili gumom koja će maknuti sva moguća postignuća u razvoju smartphonea?

Ljepota automatski nestaje, dimenzije se poduplaju, sad držite tenk u ruci umjesto vrhunac potrošačke tehnologije.

cases maskice

Ili ga zabuksajte u neki pošten oklop (20+ dolara) koji će ga uistinu zaštititi ili samo preskočite maskice. Onaj komad gume čija realna cijena nije ni 20 centi vam neće spasiti mobitel od pada. Možda će smanjiti broj ogrebotina nakupljenih glupostima po vašem džepu ili ruksako, ako na to pazite, to je sasvim u redu, ali od teških padova (sve iznad 10 centimetara) teško da ima spasa.

Budite iskreni – koliko ljudi znate da im se razbio mobitel usprkos “zaštitnoj” maskici? To se događa. Morate samo biti pažljiviji.

Da ne bude zabune, case stavljamo ponekad – prilikom izleta u prirodu (ništa šetnjica, samo bicikli) ili tijekom odlaska u teretanu, tamo malo manje pazimo na naše tehnološke slatkiše, ali u svakodnevnom životu je toliko ljepše držati ljepotu na dlanu nego recikliranu gumu s Yuga Floride.

Čak i u svrhu personalizacije telefona, maskice nam nisu baš neka fora. Osim ove.

U slučaju da se Xiaomi razbije u nekom nategnutom scenariju, neće te stajati čitavo bogatstvo zamijeniti telefon. A i lako ih je popraviti uz malo strpljenja i dobar Youtube tutorial. Za razliku od flagshipova koji nisu baš sretni kada mi, obični smrtnici, čačkamo po “njihovim” telefonima.