Mobiteli

Kineskih mobitela i igara

Aside Banners

Nećete nigdje pronaći ovakvu pilu od mobitela za 100 dolara – osim u Kini

Piše , Objavljeno

Kinesko smeće za 100 dolara? Ne – pravi smartphone koji redefinira “budžet” kategoriju.

Ekipa koja želi nešto malo uštediti, ali i pravi zaljubljenici u mobitele su otkrili kineske brandove smartphonea koji nude vrhunsko Android iskustvo po višestruko manjoj cijeni od poznatije konkurencije.

Xiaomi je jedna od kompanija koja se najbolje snašla u moru novih mobilnih uređaja, a njihovi modeli nailaze na, uglavnom, pozitivne recenzije.

Screenshot_23 (Custom)

RedMi 3 je njihov posljednji “budžet” smartphone čija je cijena samo 699 yuana (oko 100 dolara). Prije nekoliko godina ste za 100 dolara mogli dobiti samo “pametni” kamen za kiseljenje kupusa, a danas su budžet smartphonei itekako upotrebljivi i privlačni velikom broju korisnika.

Screenshot_22 (Custom)

RedMi 3 dolazi u metaliziranom kućištu, s brutalnom baterijom od 4100 mAh. Samo za usporedbu, u iPhone 6s je natiskana baterija od 1715 mAh. RedMi 3 je i nevjerojatno tanak i lagan za smartphone s ovako velikom baterijom – 144 grama i 8.5 mm debljine.

Screenshot_24 (Custom)

Naravno, za ovaj cjenovni rang je bilo potrebno i “škrtarenje” na nekim komponentama. Ekran nije HD već 5-inčni 720p. Smatramo da je to sasvim dovoljno za tako malen uređaj, svi koji žele QuadHD ili 4K displaye na mobitelima – pretjeruju. RedMi 3 ima 2GB RAM-a i 16GB prostora za pohranu podataka, a proširiv je i s microSD karticama (do 128GB). Stražnja kamera ima 13 megapiksela, a prednja 5. Obje kamere mogu snimati video u HD-u.

Ako vam je 5 inča premala veličina ekrana, ako želite veću rezoluciju ekrana, prodaje se i RedMi Note 3.

U ovom trenutku RedMi 3 se prodaje samo u Kini, ali sigurno možete pronaći način da se dokopate jednog primjerka ako ga stvarno toliko želite. Mi ga ozbiljno razmatramo – jednom kad nam prastari LG-evi potpuno otkažu poslušnost.

TAGOVIandroid iPhone kineski smartphone smartphone xiaomi

Komentiraj